Η άνοδος του ναζισμού στην χώρα μας αποτελεί ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα από τις συνέπειες της κρίσης, αλλοιώνει της αξιακές αρχές της ελληνικής κοινωνίας, μας απομακρύνει από την Ευρώπη και μας οδηγεί στην απομόνωση και στον σκοταδισμό.

Έννοιες ξένες ως προς την κουλτούρα μας όπως οι φυλετισμός και ο ρατσισμός, μέσω της Χρυσής Αυγής έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η εγκληματική (ρατσιστική ή μη) βία, που υποθάλπει το συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα δεν έχει προηγούμενο.

Τα κόμματα εξουσίας που τόσα χρόνια άφησαν τον πολίτη απροστάτευτο και δημιούργησαν ένα κράτος δυσλειτουργικό και αδιάφορο για τα καθημερινά του προβλήματα, έχουν φυσικά μεγάλο μερίδιο της ευθύνης.
Ευθύνη έχουν και όσα κόμματα της αριστεράς, αντί να ελέγχουν ως αντιπολίτευση την εξουσία κτυπούσαν τους θεσμούς και της λειτουργίες της δημοκρατίας στο πλαίσιο ενός ευκαιριακού «αγωνιστικού» εντυπωσιασμού.

Η αδυναμία εχθές όλων των κομμάτων να συντάξουν ένα στοιχειώδεις κείμενο καταδίκης για την Χρυσή Αυγή και τις πρακτικές της στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, δείχνει ακριβώς αυτή την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ναζισμός για να νικηθεί θέλει ένα κράτος που θα είναι πρώτα από όλα ανθρώπινο, δίκαιο και θα δίνει προοπτικές για το μέλλον. Ένα κράτος στο οποίο θα λειτουργούν οι θεσμοί και η συνταγματική τάξη. Που δεν μπορεί να το φτιάξει το παλιό ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα.

Η «Δυναμική Ελλάδα» θα αγωνιστεί, για να επαναφέρει ένα λειτουργικό κράτος δικαίου που θα προστατεύει τον πολίτη και ο πολίτης με την σειρά του θα εμπιστεύεται. Θα καταδείξουμε την εγκληματική φύση των ακραίων στοιχείων στοχεύοντας στην απαξίωση τους στην συνείδηση της κοινωνίας και στον τελικό τους εξοβελισμό τους από το πολιτικό προσκήνιο.

Θα γίνουμε περήφανοι Έλληνες όχι στα πλαίσια στείρων ναζιστικών αντιλήψεων, αλλά δημιουργώντας, παράγοντας και φέρνοντας την Ελλάδα μπροστά στον 21ο αιώνα με την αξία της…