Δικαιοσύνη που απονέμεται γρήγορα, τηρεί τις αρχές της ισονομίας και εξασφαλίζει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Οι θέσεις της Δυναμικής Ελλάδας θα εξειδικευτούν με τη σύνθεση των απόψεων που θα αναδειχθούν στις Ομάδες Διαλόγου.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Η Χρυσή Αυγή και οι φυλακές

Του ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΝΤΟΥΜΗ: Συγκεκριμένα χρειάζεται να πεισθούν οι ψηφοφόροι της ΧΑ για το τι ακριβώς διακυβεύεται με τη στήριξη που της παρέχουν και πώς μπορεί να κινδυνεύσει η χώρα μέσω προσπαθειών αποσταθεροποίησης από πυρήνες της οργάνωσης.

διαβάστε το άρθρο →

Η διαδικασία απαγόρευσης κόμματος

Της ΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Τι θα γίνει, όμως, αν οι κατηγορίες που έχουν ήδη απαγγελθεί σε πλήθος ηγετικών της στελεχών αποδειχτούν και υπάρξει τελεσίδικη ή/και αμετάκλητη καταδίκη τους;

διαβάστε το άρθρο →

Ούτε ένας παραπάνω Φύσσας ούτε μία παραπάνω Lampedusa!

Του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗ: Μέσα σε μια μέρα (οι γραμμές αυτές γράφονταν την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου) η επικαιρότητα με δύο πολύ εύγλωττους και, δυστυχώς, αποστομωτικούς τρόπους φρόντισε να αναδείξει την αυτιστική δίνη στην οποία στροβιλιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

διαβάστε το άρθρο →

Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής ως ευκαιρία για την πολιτική ανανέωση

Του ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ: Οι συνιστώσες του πολιτικού συστήματος, αν θέλουν να προσφέρουν στην ανανέωση, οφείλουν να υιοθετήσουν στόχους που δεν αποβλέπουν απλά στην κυβερνητική εξουσία, μα φέρνουν ουσιώδη μεταρρύθμιση στον τρόπο που ασκείται η πολιτική στον τόπο μας.

διαβάστε το άρθρο →

Η επέλαση της πολιτικής βίας στην κοινωνία και πώς θα αναχαιτισθεί

Του ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΡΟΖΗ: Έχουν γραφτεί και λεχθεί τόσα πολλά για τη διάχυση της πολιτικής βίας, τα τελευταία τρία χρόνια, σε μεγάλο μέρος της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου…

διαβάστε το άρθρο →

Η Ελλάδα στα χέρια των δικαστών της

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΑΣΛΗ: Κάθε κοινωνία για να προχωρήσει σωστά πρέπει να διδαχθεί την σωστή πράξη, το σωστό λόγο και διάλογο, από αυτούς που έχουν τα φώτα και τη γνώση. Το πολιτικό σύστημα ως προς αυτό απέτυχε παταγωδώς.

διαβάστε το άρθρο →

Τα σκοτεινά μονοπάτια της τρομοκρατίας

Του ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: Η ένοπλη βία ως «τρομοκρατία» σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι απολύτως καταδικαστέα. Η κοινωνία οφείλει να υψώνει ένα μεγάλο τείχος απέναντί της.

διαβάστε το άρθρο →

Λαός ή έθνος;

Της ΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Με την πρόσφατη απόφασή του 350/2011 το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικές -και παρέπεμψε στην Ολομέλεια για τελική κρίση- τις διατάξεις του νόμου 3838/2010 που προβλέπουν τη δυνατότητα πολιτογράφησης μεταναστών βάσει των αντικειμενικών προϋποθέσεων της γέννησης στην Ελλάδα.

διαβάστε το άρθρο →