Φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Που αντιμετωπίζει ουσιαστικά και ριζικά τη φοροδιαφυγή και μειώνει τα βάρη για τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

 

Οι θέσεις της Δυναμικής Ελλάδας θα εξειδικευτούν με τη σύνθεση των απόψεων που θα αναδειχθούν στις Ομάδες Διαλόγου.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Το τέλος ενός μύθου

Tου Μελέτη Ρεντούμη.
Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε έντονα μια κομματική εσωστρέφεια κυρίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στον απόηχο της αρχικής συμφωνίας με τους θεσμούς και της ψήφισης των προαπαιτούμενων στην Βουλή. Αυτό όμως που ζήσαμε, πάνω απ’ όλα είναι το τέλος ενός μύθου, καταρχάς για την κυβέρνηση και τον Σύριζα και δευτερευόντως για όλο το πολιτικό σύστημα. Ο μύθος αυτός δεν είναι άλλος από την εναλλακτική του μνημονίου και μάλιστα εντός ευρώ.

διαβάστε το άρθρο →

Συνέντευξη Ηλία Μόσιαλου στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΑΘΗΝΑ 9.84” στον Βαγγέλη Καργούδη

Ο καθηγητής στο London School of Economics και επικεφαλής της κίνησης “Δυναμική Ελλάδα”, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε στις 03/02/2014 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βαγγέλη Καργούδη

διαβάστε το άρθρο →

Η μοναδική ρεαλιστική αντιμνημονιακή στρατηγική

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Η αποχώρηση της τρόικα και η έξοδος της Ελλάδας για δανεισμό στις αγορές δεν είναι εύκολη στρατηγική, έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά εάν πετύχει θα έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.

διαβάστε το άρθρο →

Μια απόδειξη, παρακαλώ…

Του ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΝΤΟΥΜΗ: Την επόμενη φορά λοιπόν που θ’ αγανακτήσουμε για νέα οριζόντια μέτρα, ας αναλογιστούμε πόσο έχει αλλάξει ο καθένας από εμάς στη συναλλακτική του συμπεριφορά και στις συνήθειές του απέναντι στην αγορά και τους «επαγγελματίες» που την αποτελούν.

διαβάστε το άρθρο →

Μνημόνιο και ρήτρα απασχόλησης

Του ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΝΤΟΥΜΗ: Με την ύφεση απλά να επιβραδύνεται και χωρίς ακόμα πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα διατηρήσιμα, είναι αμφίβολο για το αν μπορεί το χρέος να καταστεί βιώσιμο με το επόμενο πακέτο στήριξης.

διαβάστε το άρθρο →

Ελάφρυνση χρέους στο διηνεκές

Του ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΝΤΟΥΜΗ: Αντί της σύναψης νέου δανείου ή κουρέματος, που μπορεί να συνοδευτεί από επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων που λήγουν και αντίστοιχα μείωση των επιτοκίων, προτείνεται η διαδικασία των ομολόγων εις το διηνεκές, γνωστά ως perpetual bonds.

διαβάστε το άρθρο →

Ποιον συμφέρει η έξοδος από το ευρώ;

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ: Μετράμε ήδη τρία γεμάτα χρόνια πελώριας οικονομικής ύφεσης και δυσπραγίας, η οποία έχει ανατρέψει επί τα χείρω τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η συζήτηση περί εξόδου από το ευρώ είναι πλέον παρούσα.

διαβάστε το άρθρο →

Η ψευδαίσθηση του plan B

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να κατανοήσουμε πως η ανοχή που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια από την πλειοψηφία των πολιτών στα μέτρα που επιβάλλονται δεν οφείλεται στην αποδοχή των κυβερνήσεων αλλά στην επιθυμία των πολιτών να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

διαβάστε το άρθρο →

Έτσι, χωρίς πρόγραμμα

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ: Η κρίση βρήκε την ΕΕ θεσμικά απροετοίμαστη. Καθυστέρησε να ανταποκριθεί και όταν το έκανε, περιπτωσιολόγησε με ημίμετρα. Δεν αντιμετώπισε το θεσμικό έλλειμμά της. «Κατάφερε» να κάνει την παγκόσμια κρίση δική της, εσωτερική.

διαβάστε το άρθρο →

Επιστολή-Άρθρο στον κ. Γεώργιο Μαλούχο

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΠΕΓΚΟΥ: Η πληροφορία ότι «από 17.12.2012 είναι πλέον δυνατή η πληρωμή στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. των βεβαιωμένων και μη ρυθμισμένων ατομικών οφειλών σας, με τη χρήση της Τ.Ο., θεωρείτε ότι “είναι δυστυχώς εξαιρετικά περιορισμένης χρησιμότητας”, είναι κακοπροαίρετα μηδενιστική.

διαβάστε το άρθρο →