Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Καβάλα, πόλη καταγωγής της μητέρας μου. Ο πατέρας μου κατάγεται από τα Καλύβια Ηρακλείου Κρήτης και έχω άλλα τέσσερα αδέλφια.

Εργάζομαι ως τσελίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας από το 1999. Ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στο τσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Το 1998 πήρα το δίπλωμά μου από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2010 πήρα το Master in music performance στο τσέλο, από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η πρώτη μου επαφή με τα κοινά ξεκινάει το 1993 όπου ως φοιτητής διετέλεσα Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου. Ωστόσο η διαφωνία μου με τις μετέπειτα κεντρικές επιλογές της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με απομάκρυναν από το κόμμα και αφοσιώθηκα στις σπουδές και στο επάγγελμά μου. Παρακολουθούσα ωστόσο στενά την πολιτική κατάσταση και στήριξα ενεργά κάθε μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική προσπάθεια στη χώρα.

Τα δύο τελευταία χρόνια εντάχθηκα στη κίνηση πολιτών Δυναμική Ελλάδα. Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης, εργάστηκα για να ακουστεί δυνατά το αίτημα για μια σύγχρονη, μεταρρυθμιστική, Ευρωπαϊκού τύπου σοσιαλδημοκρατία, για ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος και για την ανάγκη μιας μεγάλης, ενωμένης, κεντροαριστεράς. Συμμετέχω στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, για να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος της χώρας, και για να επιβάλουμε αλλαγές στο μοντέλο της πολιτικής στην Ευρώπη, ενισχύοντας το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στις 25 του Μάη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας.Αλλάζουμε σελίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ελάτε μαζί μας.

Περισσότερες πληροφορίες, άρθρα, συνεντεύξεις και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Ιστοσελίδα: epitropakis.dynell.gr
Facebook Page: Epitropakis.Manos
Facebook Profile: Manos.Epitropakis
Twitter: @manoscello
Email: epitropakis.manos@gmail.com
Τηλέφωνο: 6936245136

Αρθογραφία, εμφανίσεις και ομιλίες του Μάνου Επιτροπάκη

Σ. Κατσέλος & Μ. Επιτροπάκης: ’Νέοι άνθρωποι στον πολιτικό στίβο’

Από την Ευδοκία ΛΕΛΕΔΑΚΗ. Για πολλούς, ο ρόλος του ευρωβουλευτή είναι λίγο ασαφής. Ας μιλήσουμε λίγο για τις δυνατότητες του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τι μπορεί να διεκδικήσει;

«Σταθερότητα ναι, στασιμότητα όχι» – Άρθρο του Μάνου Επιτροπάκη στην Athens Voice

Η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές,σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου, και την αρχή μιας πολύ απαιτητικής αλλά νέας φάσης για την χώρα. Τα οφέλη είναι κυρίως πολιτικά,αλλά το πολιτικό κλίμα όπως το διαβάζουν οι αγορές,μόνο αν δείξουμε σοβαρότητα,επιμονή και πρόγραμμα, θα περάσουν και στην πραγματική οικονομία.

«Πάμε Ευρωεκλογές;» Άρθρο του Μάνου Επιτροπάκη στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Μεταρρύθμιση”

Συνήθως οι ευρωεκλογές αντιμετωπίζονται από πολλούς ως ένα πανελλαδικό γκάλοπ για τις εθνικές εκλογές, σημάδι και αυτό της ελλιπούς πολιτικής μας παιδείας, αλλά και της ελλιπούς ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών διακυβευμάτων στον πολιτικό βίο της χώρας. Σίγουρα όμως οφείλεται και στην αποτυχία της ίδιας της Ευρώπης να περάσει σε ένα πιο πολιτικό στάδιο πέρα από αυτό της κοινής αγοράς.