H προσωρινή Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα συμπληρωθεί μέσω καθολικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με όρους δημοκρατικής συμμετοχής μεταξύ των συμπολιτών μας οι οποίοι συνυπογράφουν τη διακήρυξη της Δυναμικής Ελλάδας. Η Επιτροπή θα εκλέξει Γραμματεία με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες. Το φθινόπωρο 2014 θα εκλεγεί Συντονιστική Επιτροπή στην ανοικτή Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δυναμικής Ελλάδας.

Ανδριανή Βοντετσιάνου
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Βούλα το 1973, με καταγωγή από την Κέρκυρα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Πατρών και εργάστηκε στον χώρο της Υγείας στις Δημόσιες Σχέσεις έως και τον διορισμό της ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 1999. Έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε σειρά σεμιναρίων σχετικά με την εκπαίδευση και την σχέση δασκάλου-μαθητή ενώ τώρα παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακού πτυχίου με θέμα την έγκαιρη διάγνωση και λήψη μέτρων για την λύση μαθησιακών προβλημάτων - ψυχολογία μαθητών με «ειδικές ικανότητες». Από πολύ νωρίς επέδειξε έντονο ρόλο ως ενεργός πολίτης (από τα 15μελή του σχολείου έως και τον Δήμο Γλυφάδας αργότερα) και κυρίως σε θέματα πολιτιστικά. Είναι πρόεδρος του φιλανθρωπικού συλλόγου «Ηλιαχτίδα» με αξιόλογη δράση και μέλος σε πολλά σωματεία ανάλογου χαρακτήρα. Ακτιβίστρια, πιστεύει στον εθελοντισμό και στην συλλογική δράση ως μοναδική λύση στα περισσότερα προβλήματα. Ζει με την οικογένεια της στην Γλυφάδα.
Γεώργιος Γεωργακόπουλος
Στέλεχος Υπουργείου Υγείας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1961 και είναι στέλεχος του Υπουργείου Υγείας. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στην κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Lumiere Lyon 2 στη Γαλλία. Εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας (1991 – 1996) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθηνών. Το 1996 αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εργάστηκε για 6 χρόνια στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. ως εκπρόσωπος της χώρας (1999 – 2005) όπου και σχεδίασε και υλοποίησε την προεδρία της Ελλάδας το 2003 στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας ήταν πρόεδρος της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. “δημόσια υγεία” και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. (από κοινού με την Ε. Επιτροπή) κατά τον 6ο και καταληκτικό διαπραγματευτικό γύρο στη Γενεύη για την Σύμβαση – Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον έλεγχο του καπνού. Εκπροσώπησε κατά καιρούς την Ελλάδα σε επιτροπές υψηλού επίπεδου στην Ε. Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα υγείας, αναπηρίας, και προστασίας των προσφύγων. Ήταν επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας (2011-2012). Είναι μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες” και μέλος του Δ.Σ. του “Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος”. Αρθρογραφεί σε θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της υγείας.
Απόστολος Γεωργιάδης
Δρ Μηχανικός Λογισμικού & Τηλεπικοινωνιών
Βιογραφικό
Ο Δρ. Απόστολος Γεωργιάδης είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Παν/μίου Πατρών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από τη σχολή Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Παν/μίου του Εδιμβούργου, της Μεγάλης Βρετανίας στην Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων στις Τηλεπικοινωνίες. Είναι επίσης κάτοχος δύο on-line μεταπτυχιακών τίτλων από τα πανεπιστήμια Berkley και Stanford στην παροχή Λογισμικού ως Υπηρεσία (SaaS) και στην Κρυπτογραφία. Ο Δρ Γεωργιάδης είναι επαγγελματίας Μηχανικός Λογισμικού, με πολύχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ψηφιακών συστημάτων σε όλες τις υπολογιστικές πλατφόρμες (Web, Windows, Unix/Linux, OS X, iOS, Android). Τα τελευταία 15 χρόνια κατείχε τις θέσεις Διευθυντή Έρευνας και Παραγωγής, Ερευνητή Μηχανικού και Διευθυντή Τεχνολογίας σε διάφορες εταιρίες παραγωγής Λογισμικού. Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Παν/μιο του Εδιμβούργου, όπου με τη χρηματοδότηση της LG Electronics Inc., ύψους £1,3m, σχεδίασε το σύστημα chip-rate parallel interference cancellation στο δέκτη βασικής ζώνης (baseband) για τους σταθμούς βάσης 3ης γενιάς (3G) κινητής τηλεφωνίας. Υπό την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών διεξήγαγε επιπλέον Μεταδιδακτορική έρευνα στα πλαίσια της οποίας μελετήθηκαν τεχνικές βελτιστοποίησης των αλγορίθμων του Φυσικού Επιπέδου των δεκτών της 3ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας. Από το 2002, εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, του Τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σερρών. Πολυάριθμες επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Ανδρέας Γιαννακόπουλος
Φοιτητής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1991. Είναι φοιτητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αγωνιζόνταν για 6 έτη στην ομάδα μπάσκετ του Aπόλλωνα πατρών με συμμετοχή σε μικρές κατηγορίες. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου, και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Έχει συμμετάσχει σε πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Ως μαθητής γυμνασίου συμμετείχε στο πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης “Άνοιξη της Ευρώπης”. Το 2008 συμμετείχε στην ΙΓ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, παραγωγής, εμπορίου και περιβάλλοντος. Συμμετείχε ως φοιτητής στην ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας ως ομιλητής της στην γενική συνέλευση, αποχώρησε μετά την σφοδρή αντίδραση της ΠΑΣΠ στον νόμο 4009/11 για τη λειτουργία των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Αθηνά Γιαννακού
Χωροτάκτης-Πολεοδόμος, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Σιάτιστα Ν. Κοζάνης το 1954 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχ. (1979) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Xωροτάκτης-Πολεοδόμος, M.Sc. (1981) και Ph.D. (1993) του London School of Economics. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε για λίγα χρόνια στο δημόσιο τομέα και το 1991 ίδρυσε το γραφείο μελετών Α. Γιαννακού και Συνεργάτες, το οποίο από το 2004 μετεξελίχθηκε στο Α. Γιαννακού – Ε. Αγγέλης και Συνεργάτες. Από το 2007 συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος και εταίρος στην Εταιρεία “Γεωχώρος Μελετητική Ε.Π.Ε.”, η οποία δραστηριοποιείται σε μελέτες και παροχή υπηρεσιών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και την τοπογραφία. Έχει εκπονήσει ως υπεύθυνος μελετητής και ως γενικός συντονιστής πλήθος χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών και έχει βραβευθεί για σημαντικές μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού. Για αρκετά χρόνια ήταν σύμβουλος-εμπειρογνώμων της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” με αντικείμενο το συντονισμό δράσεων και την επιστημονική υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Παρατηρητηρίου Χωρικών Επιδράσεων της Εγνατίας οδού. Δίδαξε ως εντεταλμένη διδάσκουσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και το 2010 εκλέχτηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολεοδομικής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας του ΑΠΘ. Έχει πλούσιο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο.
Νίκος Γκαρόζης
Δημοσιογράφος-πολιτικός συντάκτης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στο Ίλιον, στις 27 Φεβρουαρίου του 1970. Φοίτησε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, με ειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία. Φοίτησε για έναν χρόνο και στο «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας». Από το 1995 ξεκίνησα να εργάζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, στο ελεύθερο και το πολιτικό ρεπορτάζ, σε διάφορες εφημερίδες («Αθηναϊκή» «Βραδινή» «Χώρα» συνεργασία με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») ενώ εργάζεται επί μακρόν και σε έντυπα που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται με διάφορα blogs και sites πολιτικού και αυτοδιοικητικούπεριεχομένου περιεχομένου ως ελεύθερος συνεργάτης. Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την κοινωνία, μέσα από διάφορες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Λία Γκουντρουμπή
Αρχαιολόγος, Ιστορικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο. Η καταγωγή της είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Σήμερα ζει μόνιμα στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μουσειολογία & Πολιτιστική Μουσειακή Διαχείριση και συνέχισε με μάστερ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων – Project Management. Εργάστηκε ως υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλίας – Info-Point Europe από το 2000 έως το 2005, υπήρξε συντονίστρια του ελληνικού δικτύου των Info-Points και εκπρόσωπός του στα όργανα της Ε.Ε. (2004-2005). Επίσης εργάστηκε στο ΤΕΙ Λάρισας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Έχει αναπτύξει δράσεις στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Στον κοινωνικό ως Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων, μέλος Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου και ιδρυτικό μέλος της ομάδας ενεργών πολιτών sarantaporo.gr με ευρύτερη δράση στην περιοχή της Ελασσόνας. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας στο Δήμο Λαρισαίων από το 2002 έως το 2005. Συμμετείχε και εκλέχτηκε στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 Δ. Σύμβουλος στο Δήμο Λαρισαίων με την παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» (αντιπολίτευση). Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Λάρισας κυρίως για θέματα της πόλης.
Κωνσταντίνα Γραμματικού
Μαία
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1987) και κάτοχος διπλώματος IBCLC (INTERNATIONAL BOARD CERTIFIED LACTATION CONSULTANT). Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στο KINGS HOSPITAL OF LONDON, καθώς και σε εξειδικευμένα κέντρα για τον μητρικό θηλασμό σε Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Από το 1988 εργάζεται ως Μαία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Ι.Γ.Ν.Θ.). στο οποίο έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις, και εκτός αυτού για την ενίσχυση του μητρικού θηλασμού.Εκπροσωπεί το Ι.Γ.Ν.Θ. σε θέματα θηλασμού στην Εθνική Επιτροπή Θηλασμού από το 2007. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μαιών-τών Ελλάδας «ΜΑΙΕΥΣΗ» και μέλος των συλλόγων: «Φίλοι Του Θηλασμού», του διεθνούς συνδέσμου θηλασμού «La Leche League», «Γαλαξίας» και της «Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας».Η Εθνική Επιτροπή Θηλασμού την έχει εκλέξει, στην ομάδα των αξιολογητών, των δύο πρώτων υποψηφίων νοσοκομείων στην Ελλάδα, για τα «BABY- FRΙENDLY HOSPITALS INITIATIVE». Διαθέτει συγγραφικό έργο για το θέμα του μητρικού θηλασμού. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Άγγελος Δημητρόπουλος
Πληροφορικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) με κύκλους σπουδών «Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια» και «Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής». Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ο.Π.Α. «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με νέες τεχνολογίες». Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης και είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και εκ των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, όντας εκπρόσωπος φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του τμήματος Πληροφορικής. Έχει συμμετάσχει στο συνέδριο επανίδρυσης της Ν.ΠΑΣΟΚ (2007), στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (2008) καθώς και στη συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ (2008) ως εκλεγμένος σύνεδρος. Το 2008 εξελέγη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης, υπεύθυνος για θέματα Νεολαίας. Πήρε μέρος στα φεστιβάλ της IUSY (Παγκόσμια Ένωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών) το 2006 στο Alicante της Ισπανίας και το 2009 στη Zanka της Ουγγαρίας.
Γιάννης Διβέρης
Eπιχειρηματίας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 όπου ζει και εργάζεται ως επιχειρηματίας και είναι πατέρας ενός παιδιού. Αποφοίτησε από την σχολή Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών και δούλεψε επαγγελματικά ως δημοσιογράφος και σχολιαστής στο πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, από το 1987 ως το 1993.Έκτοτε ασχολείται με εμπορικές επιχειρήσεις στο χώρο των βιομηχανικών προϊόντων. Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Ανανεωτική Αριστερά .Διετέλεσε γραμματέας του μαθητικού του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και μέλος του ΚΣ για πολλά χρόνια. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και δούλεψε για κάποιο διάστημα στο γραφείο τύπου.
Μάνος Επιτροπάκης
Μουσικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1973. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Από το 1989 ζει στην Αθήνα. Το 1998 αποφοίτησε από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα. Ταυτόχρονα σπούδασε οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Το 2010 πήρε Master στην μουσική ερμηνεία στο Βιολοντσέλο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής δωματίου και έχει διατελέσει μέλος μπαρόκ και κλασικών ensembles ( Athens Baroque Collegium , The Young Artist Quartet ) με τα οποία δίνει συχνά συναυλίες σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Εργάζεται ως τσελίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας από το 1999. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του κλασσικού ρεπερτορίου και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια μελετά την μουσική παράδοση της Ανατολής συμπράττοντας με μουσικά σύνολα και ερμηνεύοντας μουσική από τον Αραβικό κόσμο, την Περσία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει με το συγκρότημα «Λαβύρινθος» του Ross Daly σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια είναι μέλος του συγκροτήματος Al Mahabba με το οποίο δίνουν κάθε χρόνο συναυλίες με ένα ευρύ ρεπερτόριο Αραβικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Ξυδάκη, την Μάρθα Φριτζήλα, την Χάρις Αλεξίου, το Μάνο Αχαλινοτόπουλο, Βασίλη Σαλέα και πολλούς άλλους, τόσο σε συναυλίες όσο και δισκογραφικά.
Μαργαρίτα Ζήκου
Στέλεχος εταιρείας Internet – Τμήμα Δημ. Σχέσεων
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1973 όπου και κατοικεί μόνιμα και εργάζεται. Από πολύ νεαρή ηλικία εργάστηκε στους κλάδους της προώθησης πωλήσεων, της διαφήμισης και γενικότερα σε τομείς του marketing. Σήμερα εργάζεται σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ, στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Προβολής. Έντονα πολιτικοποιημένη από τα μαθητικά της χρόνια, εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στην κεντροαριστερά, μέσω της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Συνέβαλε στην οργάνωση της νεολαίας του κόμματος στην περιοχή των Ιωαννίνων και συμμετείχε στα σχετικά συνέδρια και εκδηλώσεις. Έχει έντονη παρουσία σε πολιτικές ομάδες των κοινωνικών δικτύων, αλλά και στο blogging, καθώς παράλληλα με τις επαγγελματικές της ενασχολήσεις, διατηρεί blog με δεκάδεις χιλιάδες επισκέψεις.
Γιώργος Ζώρας
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1959 όπου μεγάλωσε και ζει. Σπούδασε Βιομηχανική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς. Έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα του Ηρακλή και ήταν μέλος της ΧΑΝΘ. Εργάζεται από το 1986 στην Ελληνική Υφαντουργία και τώρα είναι Υπεύθυνος Πωλήσεων στην Ελληνική Υφαντουργία και στην θυγατρική της Κλωστήρια Κιλκίς. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική ενεργά. Έχει τρία παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το σκι βουνού και με το ψάρεμα.
Παναγιώτης Ιωάννου
Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στον Πειραιά 6/4/1955, είναι έγγαμος και έχει 4 παιδιά. Σύμβουλος επιχειρήσεων. Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή και μέχρι το 2003 ασχολήθηκε με το εμπόριο στερεοφωνικών συστημάτων και συναγερμών, ιδιοκτήτης για 20 χρόνια αλυσίδας καταστημάτων. Από το 2004 ασχολείται στον ασφαλιστικό τομέα και τελευταία ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Ήταν για 20 χρόνια πρόσκοπος και ιδρυτής συστήματος Προσκόπων. Ήταν από τα 18 ενεργός πολίτης, είχε λάβει έντονη δραστηριότητα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου 1973 και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι τον Φεβρουάριο 1974. Έχει διατελέσει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης, όπου και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος. Ήταν μέλος στην ΚΝΕ από το 1975 και αργότερα στο ΚΚΕ μέχρι το 1990. Είναι ιδρυτής του “Φεστιβάλ παιδιού Πεύκης”. Έχει ενεργή δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους, για 20 χρόνια μέλος στην Διεθνή οργάνωση Lions και μέλος παγκόσμιων φιλοσοφικών συλλόγων. Ήταν πρόεδρος για 15 χρόνια στην λέσχη Φιλών Metrolife-Φοίνιξ-Εμπορική. Πιστεύει στην έντονη ενεργή συμμετοχή του πολίτη και σύνθημα του είναι “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν”.
Μηνάς Καλογεράκης
Ξενοδόχος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και τεχνολογία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το 2006. Πήρε το μεταπτυχιακό του τίτλο MBA από το ALBA Graduate Business School το 2009. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε πολυεθνική επιχείρηση (Αθήνα) για 2,5 χρόνια και σε τοπική τράπεζα της Κρήτης (2008). Αποφάσισε να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση (ξενοδοχείο) το 2012 με την μόνιμη επιστροφή του στο Ηράκλειο. Στα φοιτητικά του χρόνια δεν ασχολήθηκε με τις παρατάξεις παρότι πολιτικοποιημένος.
Ορέστης Καλογήρου
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (AΠΘ). Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Το 1991 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Institut feur Physikalische Chemie του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, και την τριετία 1993-1996 ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μαγνητικών Υλικών του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής, το 2002 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2010 Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάσθηκε με εκπαιδευτική άδεια έξι μηνών ως επισκέπτης ερευνητής στο Northeastern University της Βοστόνης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες. Είναι μέλος της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στην «Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για την Αναβάθμιση και τη Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου» (2006-2010). Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Συντονιστικού (2006-2010) της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη. Σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Παρατηρητήριο Έρευνας και Διαλόγου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια”.
Πολυχρόνης Καραχάλιος
Επιχειρηματίας
Βιογραφικό
O Χρόνης Καραχάλιος, με σπουδές στη Μηχανολογία, στο Marketing και στη Διοίκηση επιχειρήσεων ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στον τομέα της πληροφορικής (S/W) και των εφαρμογών ασθενών ρευμάτων (ELV) όπου δραστηριοποιείται από το 1989. Είναι Διευθυντής πωλήσεων της Lysys SA και ιδρυτής & Δ/νων Σύμβουλος της Real Dimension Soft SA. Είναι πατέρας 5 παιδιών, ενεργός πολίτης, μέλος της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών. Blogger.
Δημήτριος Καρκαμάνης
Οικονομολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. Είναι Oικονομολόγος και πολιτικός επιστήμων. Κατοικεί στη Στοκχόλμη από τα τέλη του 1969 (περιοδικά και στην Ελλάδα). Σπούδασε και μετεκπαιδεύτηκε στα πανεπιστήμια της Στοκχόλμης και της Ουψάλα καθώς επίσης στο Stockholm School of Economιcs. Διδάξε οικονομικά (μικρο- και μακροοικονομία, οικονομική πολιτική, οικονομικά συστήματα, μαρξιστική πολιτική οικονομία) στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Εργάστηκε στην Υπηρεσία Εθνικών Λογαριασμών (National Accounts) της Σουηδίας, και στη Σουηδική Υπηρεσία Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Swedish National Board for Technological Development) ως Operations Research Analyst, και για περισσότερα από 20 χρόνια στο Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας, ως Senior Research Fellow (ερευνητής) του Κέντρου Ερευνών της Σουηδικής Εθνικής Άμυνας «Swedish National Defence Research Institute». Επίσης στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Σρατηγικών Ερευνών (ειδικός σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας), ως αναλυτής (Senior Operations Analyst) στο Σουηδικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (Swedish National Defence Staff), ως Senior Officer και Chief Economist, στο Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας της Σουηδίας (Swedish Air Force Staff) και ως Financial Controller, οικονομικός υπεύθυνος, του αεροναυπηγικού προγράμματος JAS 39 “Gripen” (The Swedish Multirole Fighter Aircraft Project) στο Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας «Swedish Air Force Staff». Επίσης έχει εργαστεί περιοδικά ως σύμβουλος/συνεργάτης σουηδικών αμυντικών βιομηχανιών. 

 

Επί χρόνια(1999-2006) ήταν Συντονιστής Ευρώπης του Δικτύου Πολιτισμού του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Πολιτισμού του ΣΑΕ. Στα χρόνια της χούντας συμμετείχε ενεργά στο Ελληνικό αντιδικτατορικό κίνημα στη Σουηδία, διετέλεσε πρόεδρος του τότε Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου της Στοκχόλμης και το 1975 ήταν μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. Είναι μέλος του Περιφερειακού Διοικητικού Συμβουλίου του Σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Κεντρική Στοκχόλμη, στο Ostermalm (Östermalms Socialdemokratiska Områdesorganisation) και μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών στο Engelbrekt της Κεντρικής Στοκχόλμης. Είναι Lay Judge (Nämndeman / δικαστής παρά τον Πρόεδρο) στο Πρωτοδικείο της Στοκχόμης, έχει δε διατελέσει μέλος της «Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων» (Skattenämnden) της Φορολογικής Υπηρεσίας της Στοκχόλμης. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. στο Stockholm United Nations Association (FN-Föreningen i Stockholm). Κατά καιρούς διετέλεσε μέλος διαφόρων άλλων Δ.Σ. Διοικητικών Συμβουλίων.
Σωτήρης Κατσέλος
Ελεύθερος επαγγελματίας
Βιογραφικό
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Διαθέτει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο marketing και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις. Πρακτικά αυτοδημιούργητος, μπήκε από μικρή σχετικά ηλικία στο «επιχειρείν» προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους (Τεχνικός τομέας, Τουρισμός, Εκπαίδευση κλπ). Συνεργάστηκε κυρίως με μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αλλά και με πολλές μικρομεσαίες, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι, τους «μικρούς ήρωες» της ελληνικής επιχειρηματικότητας και του μόχθου, αλλά και πολλά από τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Έχει αρθρογραφήσει κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ασχολείται με την μελέτη της ιστορίας και άλλων κοινωνικών επιστημών και δραστηριοποιείται στα social media και στο blogging.
Διαμαντής Κλημεντίδης
Κλινικός Φαρμακοποιός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 όπου και έζησε μέχρι το 1987. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Χαλκίδα, γενέτειρα των γονιών του, όπου έμεινε μέχρι το 1996, χρονιά εισαγωγής του στην Φαρμακευτική Αθήνας. Από το 2000 έως το 2008 εργάστηκε για λογαριασμό αρκετών εταιρειών στο χώρο της πληροφορικής, που αποτελούσε και το χόμπι του από την παιδική ηλικία. Εν συνεχεία και για 2 χρόνια εργάστηκε σε φαρμακείο της Θεσσαλονίκης και από το 2010 έως σήμερα είναι ο υπεύθυνος φαρμακοποιός μεγάλης ιδιωτικής κλινικής της συμπρωτεύουσας, όπου προσφέρει και κλινικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις αρχές της Κλινικής Φαρμακευτικής. Είναι υποψήφιος κάτοχος MSc in Clinical Pharmacy από το Queen’s University of Belfast. Αρθρογραφεί σποραδικά σε blogs με θεματολογία σχετική με το αντικείμενό του. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί.
Γιώργος Κοντάκης
Αν. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Κρήτης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1963. Αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών το 1987 και το 1995 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Ορθοπαιδικής. Εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι το 2000 και ακολούθως υπηρέτησε για μια διετία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως Επίκουρος Καθηγητής. Από το 2002 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκοκομείο Ηρακλείου, αρχικά ως Επίκουρος Καθηγητής και ακολούθως (από το 2009) ως Αναπληρωτής Καθηγητής της Ορθοπαιδικής.
Σπυρίδων-Αλκίνοος Κουλούρης
Ιατρός Καρδιολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στην Κέρκυρα. Το 1985 εισήχθη μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε το 1992. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό συναντώντας στους 21 μήνες της θητείας του κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ολοκλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπάιθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Εργάστηκε για τρία χρόνια στο NHS της Μεγάλης Βρετανίας από όπου παραιτήθκε για να επιστρέψει στην Ελλάδα Εργάστηκε για 6 μήνες στο Περιφερικό Γενικό νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη Καρδιολογία στο Περιφερικό Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” και μετά από εξετάσεις έλαβε την ειδικότητα τον Νοέμβριο του 2003. Επιλέχθηκε για Staff Grade στο καρδιολογικό τμήμα του Frenchay Hospital of Bristol από όπου για δεύτερη φορά αναγκάζεται να παραιτηθεί για οικογενειακούς λόγους λίγους μήνες μετά την ανάληψη υπηρεσίας. Αφού εργάστηκε για κάποιους μήνες στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα, από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό καρδιολογικό ιατρείο στην Κέρκυρα. Από τα φοιτητικά χρόνια του ενδιαφέρθηκε για την διαχείρηση των κοινών και διετέλεσε μέλος του του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Ιωαννίνων για 4 έτη. Με την επιστροφή στον νησί αποτέλεσε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου και μετά τις εκλογές του 2011 εκπρόσωπος στην Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ. Είναι παντρεμμένος και πατέρας ενός παιδιού.
Κωνσταντίνος Κουρέτας
Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, μεγάλωσε σε αυτήν και συνεχίζει να την ανακαλύπτει. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού στο Πανεπιστήμιο της Virginia των ΗΠΑ. Επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται με εταιρείες Μελετών και Συμβούλων Μηχανικών, συμμετέχοντας σε μελέτες μεγάλων έργων μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικεύεται στα αντικείμενα της οδοποιΐας, του σχεδιασμού μεταφορών και της κυκλοφοριακής τεχνικής. Στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να κάνει ενδιαφέροντα ταξίδια και να ασχολείται με τα αγαπημένα του σπορ, τη χιονοδρομία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Μαρία-Μαρίνα Κυριακοπούλου-Δελήωργα
Επικοινωνιολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού του προγράμματος Διοίκησης Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση: Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα εταιρικής φήμης, στρατηγικής επικοινωνίας, κοινωνικού μάρκετινγκ, εταιρικής υπευθυνότητας, διοίκησης ολικής ποιότητας και διαχείρισης κρίσεων. Έχει εργαστεί ως επικοινωνιολόγος – κειμενογράφος σε αρκετές θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και της WWF Ελλάς.
Έλενα Μαντζαβίνου
Ελεύθερη επαγγελματίας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1965 στην (τότε) Δ.Γερμανία όπου σπούδαζαν οι γονείς και ζεί στην Αθήνα απο το 1967. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1982. Απο το 1982 μέχρι το 1987 ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού στην οργάνωση Κηφισιάς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του Δήμου. Αφού πέρασε απο το «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι» και τη «Σχολή Βακαλό», εργάστηκε σαν βοηθός ενδυματολόγου σε ταινίες και διαφημιστικά μέχρι το 1988 που ασχολήθηκε με την επεξεργασία κινούμενης εικόνας στην εταιρεία «Mangos» πρωτοπόρα στον τομέα αυτό στην Ελλάδα. Το 1989 ήταν στη βασική ομάδα που έστησε το τμήμα graphics του MEGA CHANNEL, ενώ το 1993, επιμελήθηκε τα σήματα των εκπομπών του ΣΚΑΪ. Συνεργάστηκε με τις περισσότερες εταιρείες post production σε διαφημιστικά, events, κινηματογράφο και ντοκυμαντέρ και εργάζεται στο χώρο αυτό σαν ελεύθερη επαγγελματίας. Το φθινόπωρο του 2010 δούλεψε εθελοντικά στην καμπάνια του Γιώργου Καμίνη για το Δήμο της Αθήνας. Ζει με τα τρία της παιδιά στην Κηφισιά.
Λίνα Μάσσου
Μαθηματικός εφαρμογών, Υποψ. Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου
Βιογραφικό
Η Λίνα Μάσσου γεννήθηκε το 1981 στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας όπου και έζησε μέχρι την αποφοίτησή της από το Λύκειο. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και απέκτησε από το ίδιο Ίδρυμα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες με εξειδίκευση στη Στατιστική. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ε.Μ.Π. για ακόμα ένα χρόνο ως Δόκιμη Υποψήφια Διδάκτορας στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με αντικείμενο την Εφαρμοσμένη Στατιστική σε Κοινωνικές Επιστήμες. Από το 2008 δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των στατιστικών αναλύσεων και ταυτόχρονα από το 2010 εργάζεται ως σύμβουλος παροχής υπηρεσιών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες, είναι μέλος Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων και κριτής άρθρων (reviewer) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Βενετσάνος Μαυρέας
Καθηγητής Ψυχιατρικής
Βιογραφικό
Ο καθηγητής της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βενετσάνος Μαυρέας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πήρε την ειδικότητα της Νευρολογίας-Ψυχιατρικής στην Αθήνα το 1982. Από το 1983 έως το 1988 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Maudsley του Λονδίνου και στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, από όπου απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα (Doctor of Philosophy, Ph.D.) το 1990. Από το 1988 έως το 2000, εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ). Από το 2000 είναι Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Κύρια θέματα της εργασίας του είναι η κλινική ψυχιατρική, η ψυχιατρική επιδημιολογία, η κοινωνική και κοινοτική ψυχιατρική, η διαπολιτισμική ψυχιατρική και η μεθοδολογία της έρευνας στην ψυχική υγεία. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας (World Psychiatric Association), και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Ακαδημαϊκής Ψυχιατρικής. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε θέματα ψυχικής υγείας, ψυχιατρικών ταξινομήσεων και αναπηρίας. Eναι αναπληρωματικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ). Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού “Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology”. Έχει δημοσιεύσει άνω των 100 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με περισσότερες από 1600 αναφορές (citations). Από τον Σεπτέμβριο 2010 είναι Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τάκης Μεταξάς
Καθηγητής Πληροφορικής Πανεπιστημίου Wellesley Βοστώνης
Βιογραφικό
Καθηγητής Επιστήμης της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Wellesley της Βοστώνης, και Ιδρυτής και Διευθυντής του Προγράμματος Τέχνης και Επιστήμης των Πολυμέσων στο ίδιο Πανεπιστημιο. Συνεργαζεται με το Κεντρο Ερευνας για την Πληροφορικη και την Κοινωνια (CRCS) του Πανεπιστημιου Harvard, το Ερευνητικο προγραμμα Αναπτυξιακης Βιοψυχιατρικης του Πανεπιστημιακου Νοσοκομειου MacLane (Harvard), το Ινστιτουτο Albright για Διεθνη Ζητηματα, και εχει διατελεσει επισκεπτης καθηγητης στα Πανεπιστημια MIT (1995), Sydney Αυστραλιας (1996), και Dartmouth (1992). Σπουδασε Μαθηματικα στο Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων πριν παει στην Αμερικη για να σπουδασει Επιστημη της Πληροφορικης στα Πανεπιστημια Brown (1985-86) και Dartmouth (1986-91) απο το οποιο πηρε Διδακτορικο σε Επιστημη των Υπολογιστων. Στο Πανεπιστημιο Wellesley ειναι εκλεγμενο μελος της Επιτροπης Αξιολογησης του καθηγητικού προσωπικού και εχει διατελεσει εκλεγμενο μελος της επιτροπης Προαγωγών και Μονιμοτητας (1999-2001). Επισης εχει διατελεσει Chief Technology Officer σε εταιρία βιοτεχνολογίας και ηγήθηκε της επιτυχούς προσπαθειας να λάβει άδεια απο το FDA. Η βασικη ερευνα του αφορα στην προωθηση της πληροφοριας και της παραπληροφορησης στον Διαδυκτυο, στους παραλληλους αλγοριθμους, στα πολυμεσα, και στην εκπαιδευση. Ειναι μελος της συντακτικης επιτροπης πολλων διεθνων περιοδικων και συνεδριων, καθως επισης και διεθνων επαγγελματικων ενωσεων. Εχει διατελεσει κριτης Ελληνικων μεταπτυχιακων προγραμματων και του ΙΚΥ. Η ερευνητικη του εργασια εχει υποστηριχτει απο εθνικα χρηματοδοτικα προγραμματα των ΗΠΑ (NSF) και απο τοπικα της Μασαχουσετης. Η διδακτική του εργασία έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Διδακτικής Αριστείας Apgar.
Ευαγγελία Μιχαηλίδου
Αρχιτέκτων Μηχανικός- Σύμβουλος Περιβάλλοντος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1964 στο Graz Αυστρίας αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Graz Αυστρίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος στα συμβεβλημένα Πανεπιστήμια του Nancy (Γαλλία) και Trier (Γερμανία). Από το 1990 είναι ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κηφισιά, και από το 2007 Εταιρεία Συμβούλων Περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών Μελετών “ΕNVISTA EE”. H εταιρεία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου περιβάλλοντος σε αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής, στην εκπόνηση μελετών διαχείρισης και προστασίας περιβάλλοντος και Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και χωροταξικών, ρυθμιστικών και φυτοτεχνικών μελετών. Κατά την φοιτητική περίοδο, διετέλεσε για τέσσερα έτη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών και Ακαδημαϊκών του Graz Αυστρίας, ως μέλος του Δημοκρατικού Αγώνα (ηγετική παράταξη επί σειρά ετών στο φοιτητικό σύλλογο).
Γιώργος Μοναστηριώτης
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα το 1979. Μετά το Λύκειο υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό ως ναύτης, άλλα και ως κελευστής ΕΠΥ (εθελοντής πενταετούς υπηρεσίας). Αργότερα εντάχθηκε στην αριστερά και συγκεκριμένα στην ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ και μετά στη ΔΗΜΑΡ. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις έχει αποχωρήσει από μέλος της ΔΗΜΑΡ. Από το 2003 μέχρι και σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Ηλίας Μόσιαλος
Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Διευθυντής Κέντρου Οικονομικών της Υγείας London School of Economics, πρώην Υπουργός
Βιογραφικό
Είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, και διευθυντής του κέντρου Οικονομικών της Υγείας της London School of Economics. Το 2002 και 2007 βραβεύθηκε από τον Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση στον τομέα της διοίκησης υπηρεσιών υγείας. Το 2009 η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ τίμησε το ερευνητικό του κέντρο με το ανώτατο βραβείο εξαιρετικών επιδόσεων στον τομέα της εκπαίδευσης. Το 2010 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Stampar από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Δημόσιας Υγείας. Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φιλανδίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Σλοβενίας, της Νότιας Αφρικής, της Ισπανίας και της Σουηδίας, όπως και των ασφαλιστικών ταμείων σε Αυστρία, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία και Νότια Κορέα. Τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας μέχρι τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Είναι επίτιμο ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. της “Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”.
Πολυχρόνης Μπακόμητρος
Φοιτητής
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Κατάγεται από την Αίγινα, ζει μόνιμα στην Πάτρα και σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι αριστούχος του Λυκείου Ρίου και γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.
Γιώργος Μπάκος
Οδοντίατρος Ορθοδοντικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Το 1994 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων. Το 2000 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή, ενώ την περίοδο 2000-2003 ειδικεύτηκε στην Ορθοδοντική λαμβάνοντας τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού. Εργάστηκε ως Ειδικός Ορθοδοντικός και από το 2005 έως και σήμερα διατηρεί Ορθοδοντικό Ιατρείο στα Τρίκαλα.
Κωνσταντίνος Μπαργιώτας
Ιατρός Ορθοπαιδικός, Πρόεδρος Συλλόγου Ιατρών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1965 στην Ελασσόνα της Λάρισας.Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1989. Πολιτικά ενεργός μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ). Μετά την Ολοκλήρωση της ειδικότητας ακολούθησε εξειδίκευση στο Bristol Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπαιδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με το βαθμό του Επιμελητή Α ΕΣΥ. Το 2005 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει δημοσιεύσει 26 άρθρα σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά Από το 2008 εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον ΠΙΣ. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Ηλίας Μπελχίτερ
Φοιτητής, Ιδ. Υπάλληλος
Βιογραφικό
Ο Ηλίας Μπελχίτερ είναι 22 ετών, φοιτητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τελειόφοιτος στο Universita Commerciale Luigi Bocconi του Μιλάνου με σπουδές Management. Μέλος της ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερασιτέχνης αρθρογράφος κυρίως στην ιστοσελίδα Allwrite.gr. Δουλεύει ως υπάλληλος γραφείου σε ιδιωτική επιχείρηση.
Ηλίας Μπλατζιούκας
Φοιτητής Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙ Αθηνών
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1987. Κατάγεται από το Δήμο Αμφιλοχίας όπου μεγάλωσε και τελείωσε το 1ο ΤΕΕ Αμφιλοχίας, τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Επιπλέον παρακολουθεί δύο εξ αποστάσεως προγράμματα e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ηγεσία και Διοίκηση και στην Ανάλυση των Εξελίξεων στην Ελληνική Οικονομία.

 Το 2010 υπήρξε ένας από τους κύριους διοργανωτές της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία» στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με την Επιστημονική Υποστήριξη του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Το 2011 συμμετείχε στο 5th Biennial Hellenic Observatory – PhD symposium on Contemporary Greece and Cyprus στο LSE (London School of Economics and Political Science).

 Ως φοιτητής εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας και αργότερα Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών και Σπουδαστών Αθήνας, σύλλογος που αποτελεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών. Υπήρξε επιπροσθέτως μέλος και εκλεγμένος εκπρόσωπος σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων σε πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Θεμιστοκλής Μωυσίδης
Γεωπόνος – Επιστήμων Τροφίμων, Μ.Β.Α.
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται στη βιομηχανία τροφίμων.
Σπύρος Νικόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας, Επικοινωνιολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1966 στην Κέρκυρα. Επέδειξε έντονη δράση στα δεκαπενταμελή συμβούλια κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καθώς και σε λοιπές πολιτιστικές ομάδες. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης, όπου και ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά ως μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και αργότερα της νεολαίας της Ελληνικής Αριστεράς. Από το 1989 μέχρι σήμερα ήταν ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος σε διοικητικές θέσεις τόσο σε Ιδιωτικές εταιρίες όπως η Motor Press Hellas S.A, στο τμήμα Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων, ως Υπεύθυνος Διαφήμισης αλλά και στον Δημόσιο Τομέα σε καίριες θέσεις όπως στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Παρακολούθησε επί πολλά έτη σεμινάρια για την περαιτέρω ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ συμμετέχει σε πολλές ομάδες εργασίας διακρατικών και εθνικών δικτύων σε θέματα ανάπτυξης της υπαίθρου. Από το 2003 έως και σήμερα, κατέχει την θέση Γενικού Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων – ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ , ως Υπεύθυνος Έργου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενώ από το 2010 είναι τακτικό μέλος του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.
Χρυσοβαλάντης Νικόπουλος
Δικηγόρος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Luvdisburgh της Γερμανίας από Έλληνες γονείς, οικονομικούς μετανάστες. Με καταγωγή απο την Λευκίμμη της Κέρκυρας, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην πόλη της Κέρκυρας και σπούδασε στην Κομοτηνή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αποφοιτώντας από το Τμήμα Νομικής, και στην Ιταλία στο Universita degli Studi di Macerata (Faccolta di Legge). Περαίωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και στη Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού. Άσκησε το λειτούργημα του Δικηγόρου στο Εφετείο Κέρκυρας και στο Εφετείο Εύβοιας. Σήμερα εργάζεται ως μαχόμενος Δικηγόρος παρ’ Εφέταις στη Χαλκίδα και σε πανελλαδικό επίπεδο με εξειδίκευση στο Ποινικό και Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Παντελής Παλαντζίδης
Πολιτικός & Τοπογράφος Μηχανικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Νάουσα όπου και τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές, στο εξατάξιο τότε Λάππειο Γυμνάσιο. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός & Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π (1974-1978). Είναι ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός, με αντικείμενο μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών κυρίως έργων. Είναι μέτοχος σε διάφορες εταιρίες, με αντικείμενο πάντα τις κατασκευές οικοδομικών-τεχνικών έργων. Είναι πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της Ανώνυμης Τεχνικής και Εμπορικής Εταιρίας ‘’Ελληνική Τεχνική Αναπτυξιακή’’ με διακριτικό τίτλο ‘’Ε.Τ.Α. Α.Ε’’, με κύριο αντικείμενο την τεχνικοοικονομική υποστήριξη και την κατασκευή βιομηχανικών έργων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την αντιπροσώπευση για όλη την Ελλάδα Μεγάλων Ευρωπαικών Εταιρειών παραγωγής Εξοπλισμού της Βιομηχανίας Τροφίμων. Μελέτησε και υλοποίησε πλήθος έργων που έχουν να κάνουν κυρίως στον τομέα της Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων (διαλογητήρια – ψυγεία – σφαγεία – τυποποιητήρια – τυροκομία κ.α), με κυριότερη όμως εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών και μεγάλων οινοποιείων σε όλη τη χώρα. Κατέχει πτυχίο ΜΕΚ Δ’ τάξης για έργα βιομηχανικά, οικοδομικά, οδοποιίας, υδραυλικά, και Β΄ για λιμενικά. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας, Δημοτικός Σύμβουλος Ναούσης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και Αντιδήμαρχος του Δήμου Νάουσας. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος πολλών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νάουσας, χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγαδιών, ΚΑΠΗ ,Ενωσης Γονέων, Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων κ.α. Εχει 4 παιδιά. Την Ελένη που είναι Φιλόλογος ,διορισμένη με τον ΑΣΕΠ στο Ελληνικό Δημόσιο, που τώρα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδαγωγική ,στο Λονδίνο. Τον Θωμά, Πολιτικό μηχανικό του ΑΠΘ και με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στην Αγγλία. Τον Κωνσταντίνο, που συνεχίζει τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική, αφού έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών του στη Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο. Και την Χρυσάνθη, που είναι σήμερα τριτοετής φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Άκης Παπαγεωργίου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Βιογραφικό
Eίναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού (Αντιπολίτευση), απόφοιτος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και συμμετέχει σε ιδιωτική εταιρία ψηφιακής Διαφήμισης και νέων μέσων. Aποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χολαργού με άριστα. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου. Το Σεπτέμβριο του 2004 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, από όπου και αποφοίτησε το 2009. Στα πλαίσια των σπουδών του συμμετείχε σε διάφορα projects σχετικά με την διοίκηση Δημοσίων και Ιδιωτικών οργανισμών. Το Σεπτέμβριο του 2008 ως φοιτητής σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS και ολοκλήρωσε ένα εξάμηνο σπουδών στο HEC Liege-Management School στη Λιέγη στο Βέλγιο. Από το 2008 και για τέσσερα χρόνια διετέλεσε γραμματέας την νεολαίας πασοκ Χολαργού οπού και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία. Το Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα συμμετέχοντας σε εταιρία διαδικτυακής διαφήμισης και νέων μέσων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διαχειριστή. Τον Νοέμβριο του 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα. Επίσης είναι αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Λίνα Παπαδοπούλου
Επ. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1971, σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1993), συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική (Magister der Rechte, LL.M) στο Πανεπιστήμιο Τρεβήρων Γερμανίας (1994) και στην Πολιτική Θεωρία (ΜSc) στο London School of Economics (1999), ενώ έλαβε διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου με θέμα «Ευρωπαϊκά Πολιτικά Κόμματα: Ερμηνεία και διάπλαση του άρθρου 191 ΣυνθΕΚ» και υποτροφία της Friedrich-Ebert-Stiftung (1998). Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής Α.Π.Θ., ενώ ως επισκέπτρια Καθηγήτρια έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στη Μεγ. Βρετανία (LSE), Νορβηγία (Kristiansand), Τουρκία (Bahcesehir) και Γερμανία (Humboldt, FernUni). Το 2009 ήταν υποψήφια στις εκλογές ανάδειξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως σε θέματα ευρωπαϊκού συνταγματικού δικαίου, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιδίως θρησκευτικής ελευθερίας, ισότητας των φύλων και απαγόρευσης αρνητικών διακρίσεων, ελληνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και συγκριτικού συνταγματικού δικαίου.
Ναούμ Παπάζογλου
Οικονομολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1963. Από το 1967 ζει στη Θεσσαλονίκη. 
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 Σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στην Ανανεωτική Αριστερά. Υπήρξε μέλος του Συμβούλιου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης του Ρήγα Φεραίου και μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης της ΕΑΡ. 
Συμμετείχε στον ενιαίο Συνασπισμό από τον οποίο αποχώρησε την περίοδο προεδρίας Νίκου Κωνσταντόπουλου. Από τότε είναι ανένταχτος στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Λευτέρης Πετράκης
Επιχειρηματίας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974,είναι απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου. Δραστηριοποιείτε επαγγελματικά από το 1998 στην Αθήνα, στον χώρο τον πωλήσεων και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες μέχρι και το 2010, όπου και αποφασίζει να επιστρέψει στην Κρήτη. Το 2010 ξεκινάει την “ΑΛΚΜΑΙΩΝ ΟΕ” με τους συνεργάτες του και μπαίνει για πρώτη φορά στο χώρο της έρευνας και της ιατροτεχνολογίας. Το 2011 γίνεται συνιδρυτής και πρόεδρος της “MEDUSA” με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Είναι άγαμος και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης.
Θεοδόσης Πετρίδης
Επιχειρηματίας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στα Λαγκαδίκια Θεσ/νίκης το 1958. Σπούδασε στην Πάντειο. Δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια επιχειρηματικά στον χώρο των Γραφικών Τεχνών και κατόπιν στην Εστίαση και στις Ασφαλιστικές Εργασίες. Από το 2003 μέχρι το 2010 υπήρξε Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Εχεδώρου. Ζει στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης.
Μαρία Πετροπούλου
Φαρμακοποιός
Βιογραφικό
Η Μαρία Πετροπούλου γεννήθηκε το 1975 στη Χαλκίδα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Università degli Studi di Bari Aldo Moro, και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Φαρμακευτικών Τμημάτων από το Πανεπιστήμιο Università degli Studi di Camerino (UNICAM) της Ιταλίας. Απέκτησε την Άδεια για την Άσκηση του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού στην Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά συνέδρια , σεμινάρια και ημερίδες με θέμα την Υγεία και τις Υπηρεσίες Υγείας. Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ταυτόχρονα από το 2010 έως σήμερα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια (ωρομίσθια) στο κρατικό Ι.Ε.Κ., και στη Σχολή ΕΠΑΣ Καρδίτσας στο Τμήμα Βοηθών Φαρμακείου. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών. Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημοσιογραφία. Ζει στην Καρδίτσα, είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.
Μελέτης Ρεντούμης
Οικονομολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε στην περιοχή Λυκαβηττού. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφοιτώντας από το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, ενώ ήταν πάντα ενεργός στο φοιτητικό κίνημα με συγκεκριμένες θέσεις ιδιαίτερα για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα πανεπιστήμια. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές, πάλι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τις Ευρωπαϊκές Σπουδές και εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για περίπου ένα χρόνο, πάνω στο ερευνητικό πεδίο της ασφάλισης και τιμολόγησης των πληροφοριών μεγάλων συστημάτων. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά εκ των οποίων τις τρεις πρώτες άριστα. Εχει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα από το 1999 ως οικονομολόγος, καθώς έχει εργαστεί στην Ιονική Τράπεζα στην Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, στην Γενική Τράπεζα στην Διεύθυνση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, ενώ μέχρι και σήμερα από το 2007 είναι στέλεχος της Eurobank αρμόδιος για θέματα στρατηγικών συμφωνιών με μεγάλους προμηθευτές. Έχει εργαστεί και στον ασφαλιστικό κλάδο και συγκεκριμένα στον Ομιλο Aspis για 2 χρόνια,υπεύθυνος συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Διαθέτει επίσης εμπειρία στον πετρελαϊκό χώρο έχοντας εργαστεί στην πολυεθνική Shell, με εξειδίκευση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Από το 2001 διδάσκει part time πανεπιστημιακά μαθήματα οικονομικών και χρηματοοικονομικών σε διάφορα ινστιτούτα , ενώ είναι και εισηγητής σεμιναρίων για αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2002, ενώ συμμετέχει κάθε χρόνο στα μεγάλα συνέδρια Banking Forum και TEDex με θέμα τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο και την επιχειρηματικότητα των νέων αντίστοιχα.
Έμμυ Ρογκάκου
Διδάκτωρ Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας
Βιογραφικό
Διδάκτωρ Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας με εξειδίκευση στη Βιοϊατρική έρευνα. Εργάστηκε σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού (NIH USA, Erasmus Medical Centre The Netherlands, Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλ. Φλέμινγκ», ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ) και το ερευνητικό της έργο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης (8117 citations, h Index: 13). Έχει στο ενεργητικό της μία διεθνή πατέντα. Έχει δουλέψει ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο στην παραγωγή, καθώς και την διάδοση και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης που αφορά καινοτομίες στην Βιοϊατρική.
Δημήτρης Σιώτος
Εκπαιδευτικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1958. Είναι πτυχιούχος τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, και απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί στη δημόσια εκπαίδευση σε σχολεία της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Γερμανίας. Η παρουσία του στον δημόσιο βίο, η κοινωνική του στράτευση και η πολιτική του δραστηριότητα αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Επί σειρά ετών κι ως το 89 υπήρξε ηγετικό στέλεχος της κομουνιστικής αριστεράς στο Ν. Ιωαννίνων και στην Ήπειρο. Από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε γραμματέας του ΣΥΝAΣΠΙΣΜΟΥ στο Ν. Ιωαννίνων και μέλος του οργανωτικού γραφείου της Κεντρικής του Επιτροπής. Αποχώρησε από τον ΣΥΝ διαφωνώντας με την πολιτική του και την εγκατάλειψη της μεταρρυθμιστικής του φυσιογνωμίας. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση κίνησης πολιτών για την προγραμματική συνάντηση και συμπόρευση των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς στο Ν. Ιωαννίνων. Το 2004 εντάχτηκε στο ΠαΣοΚ και βοήθησε από διάφορες θέσεις στην παρουσίαση και εκλαΐκευση της προγραμματικής του πρότασης ενόψει των εκλογών του 2009. Συμμετέχει ποικιλοτρόπως στα δημόσια πράγματα της πόλης και αρθρογραφεί στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Τα κυριότερα άρθρα του περιέχονται στο ιστολόγιο που διατηρεί με την επωνυμία «Το ιστολόγιο του Δημήτρη Σιώτου». Σήμερα εργάζεται ως διευθυντής σε σχολείο της Α/θμιας εκπαίδευσης.
Πέτρος Σκαπινάκης
Επ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 αλλά μεγάλωσε στο Αγρίνιο, όπου και τελείωσε το σχολείο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990, ενώ από το 2001 είναι Διδάκτωρ (PhD) Ψυχιατρικής του University of Wales College of Medicine της Μ. Βρετανίας, σπουδές που ολοκλήρωσε με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Έχει επίσης αποκτήσει Masters στη Δημόσια Υγεία (MPH) ΤΟ 1997 από το ίδιο Βρετανικό ίδρυμα. Ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική και ασκεί το επάγγελμα του Ψυχιάτρου από το 1999. Από το 2002 διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του στα Ιωάννινα και εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμίου Ιωαννίνων, ως Λέκτορας από το 2002 – 2007 και ως Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής από το 2007 έως σήμερα. Από το 2002 έως σήμερα είναι επίσης ερευνητικός εταίρος του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία και έχει στενή ερευνητική συνεργασία με το ίδρυμα αυτό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της χώρας μας και του εξωτερικού. Το κύριο ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον αποτελούν η επιδημιολογία των ψυχικών διαταραχών και ιδιαίτερα των κοινών ψυχικών διαταραχών (Αγχώδεις διαταραχές, Κατάθλιψη) και η αντιμετώπισή τους στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Φροντίδα. Έχει μελετήσει ιδιαίτερα τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κοινών ψυχικών διαταραχών. Έχει συμβάλλει στην Ελλάδα στην διάδοση της βασισμένης στις ενδείξεις Ιατρικής (Evidence Based Medicine). Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω του Internet και έχει συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές διαταραχές μέσα από το Διαδίκτυο (από sites όπως το www.stress.gr, www.depnet.gr & stressgr.posterous.com)
Βασίλης Σπανός
Ιατρός Καρδιολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, αλλά μεγάλωσε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και του Συμβουλίου Σπουδάζουσας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φερραίος (1983-1985). Είναι καρδιολόγος με εξειδίκευση στην επεμβατική καρδιολογία, με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξειδίκευση στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ και στο Centro Cuore Columbus (Μιλάνο). Εργάζεται ως υπεύθυνος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Αν. Διευθυντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Ασχολείται με την κλινική έρευνα και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και ανακοινώσεις σε συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών συγγραμάτων. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο “Καρδιά: Έμαθες; Σώθηκες!” με σκοπό την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σε θέματα υγείας της καρδιάς.
Όθων Στάχτιαρης
Xημικός Μηχανικός, Επιχειρηματίας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 όπου και τελείωσε το γυμνάσιο. Έκανε τις πανεπιστημιακές του σπουδές, χημικός Μηχανικός MSc, με ειδίκευση στην βιοτεχνολογία σε βιομηχανική κλίμακα, στις ΗΠΑ στο Lehigh University της Pennsylvania. Είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας που κατασκεύασε και λειτουργεί ξενοδοχείο και τουριστικό λιμένα, όπως επίσης και εταιρείας παραγωγής παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ζει στην Αθήνα με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους.
Απόστολος Τατσιόπουλος
Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973 και αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1997 και υπηρέτησε το αγροτικό του στην Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας. Ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία (Βιοπαθολογία) στο Νοσοκομείο Τρικάλων, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και στο Erasmus MC Rotterdam. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ στην εργαστηριακή ιατρική (2005). Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο Μικροβιολογίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και είναι διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ (2011). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη και σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής Α στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Έχει ανακοινώσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ήταν μέλος της ΠΑΣΠ Ιατρικής, της οποίας διετέλεσε γραμματέας για σύντομο χρονικό διάστημα. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το σκάκι, τη φωτογραφία και τη γυμναστική.
Νικόλαος Τζήμος
Πολιτικός Επιστήμονας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1983 στην Κοζάνη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2001-2005) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο 7 του Παρισιού (Université Paris 7 – Denis Diderot), όπου εκπόνησε την ερευνητική του εργασία για την ενσωμάτωση των ισπανόφωνων πληθυσμών στο αμερικανικό έθνος μετά την 11 Σεπτεμβρίου. Από τα τέλη του 2010, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου εκπονεί διδακτορική διατριβή για τις οργανωτικές μεταβολές και την συγκέντρωση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ, το βρετανικό Εργατικό κόμμα (Labour Party) και το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα (Parti Socialiste). Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται ενεργά με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνος πολιτικής τεκμηρίωσης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
Αλέξανδρος Τιγγινάγκας
Φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Βιογραφικό
Γεννημένος στην Λάρισα το 1993. Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στην Βέροια. Πλέον είναι φοιτητής στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας της σχολης Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει συμμετάσχει ενεργά στα κοινά του Πανεπιστημίου του. Ασχολειται με την μουσική απο μικρή ηλικία, έχοντας λάβει μέρος σε διάφορα μουσικά σύνολα. Ζει πλέον μόνιμα στον Πειραιά όπου συνεχίζει τις σπουδές του.
Δημήτρης Τσαραπατσάνης
Δικηγόρος, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Shefield
Βιογραφικό
Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών το 1999. Απέκτησε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Διεθνείς Σπουδές το 2000 (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ένα DEA στη Φιλοσοφία του Δικαίου το 2001 (Πανεπιστήμιο Παρίσι 10-Ναντέρ). Από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε το 2008 και το διδακτορικό του δίπλωμα. Η διατριβή του, που τιμήθηκε το 2010 με το βραβείο «Paul Ricœur» και εκδόθηκε την ίδια χρονιά, έχει ως αντικείμενο το νομικό καθεστώς της ανθρώπινης ζωής πριν τη γέννηση. Υπήρξε ειδικός επιστήμονας στη Φιλοσοφία του Δικαίου στη Νομική Αθηνών από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2012. Επιπλέον, δίδαξε κατά την περίοδο 2010-2012 στο γαλλικό κολλέγιο «Idef». Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Shefield. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία, στη συνταγματική θεωρία και στη βιοηθική. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2001. Τη διετία 2010-2012 εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο «Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης και συνεργάτες» και χειρίστηκε υποθέσεις διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου.
Παναγιώτης Τσεκούρας
Δημοσιογράφος, Πληροφορικός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1959 στην Φθιώτιδα. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1978. Σπούδασε αεροπορικές επιχειρήσεις, δημοσιογραφία, Web Developer, Computer Engineering. Έχει αρθρογραφήσει και αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται με την Διαδικτυακή Δημοσιογραφία και την Διαδικτυακή Διαφήμιση. Διαθέτει δικά του ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπως τα: www.sinergasia.gr , www.enathema.gr , www.abcnews.gr , www.ifoni.gr . Επίσης ασχολείται με το Web Hosting, με Shoutcast Hosting και με το Web Design (www.procasthost.com, www.infoline.gr ). Το 1980 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ όπου διετέλεσε μεταξύ άλλων γραμματέας τοπικών οργανώσεων και μέλος της ΝΕ Α’Αθήνας καθώς και μέλος της ΝΕ Πειραιά. Στον Πειραιά ήταν τρεις φορές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι μέλος στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, μέλος στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, μέλος στην Greenpeace καθώς και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Από τα τέλη του Οκτώβρη 2012 μετακόμισε και ζει με την σύζυγο και τα τρία παιδιά του στην Σουηδία.
Έλενα Χανιώτη
Ειδική Παιδαγωγός
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Κόρινθο. Είναι απόφοιτος του Π.Τ.Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης και του Μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία του Π.Τ.Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής 10 χρόνια ως υπεύθυνη Τμήματος Ένταξης σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια της ΕΨΥΠΕ όπου δημιούργησε το Σεμινάριο της Διάγνωσης και της Αποκατάστασης των μαθησιακών Δυσκολιών στα μαθηματικά (60 ωρών). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στην Εταιρεία «Διερευνητική Μάθηση» στην επιλογή παιδαγωγικού εποπτικού υλικού στον τομέα αποκατάστασης της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας στα μαθηματικά. Εποπτεύει ειδικούς σε θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών ως προς τη διάγνωση και την αποκατάσταση. Το ερευνητικό και επαγγελματικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη διάγνωση και στην αποκατάσταση της δυσαριθμησίας και στην ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών και δεξιοτήτων σε παιδιά με σύνδρομο Down και Aυτισμό. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες με ομιλίες πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Τελευταία ασχολείται με την εκπαίδευση γονέων σε θέματα προβλημάτων μελέτης και συμπεριφοράς των παιδιών τους με απώτερο σκοπό την ίδρυση Σχολής Γονέων. Ζει και εργάζεται στην Κηφισιά.
Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος
Λέκτορας Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
Βιογραφικό
Λέκτορας Φαρμακολογιας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Πτυχιούχος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, PhD Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα (Karolinska Institutet, Sweden). Έχει δημοσιεύσει 37 διεθνείς εργασίες που αναφέρονται στη διεθνή βάση δεδομένων PubMed (h index: 18). Κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών, μέλος των Επιτροπών Μεταπτυχιακών Σπουδών, Διασύνδεσης με την Β’θμια Εκπάιδευση και Διεθνών Ανταλλαγών της Ιατρικής Σχολής. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Νευροεπιστήμες, καθώς και μέλος σε άλλα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Ιατρικής Σχολής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Νευροεπιστημών και Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, καθώς και των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Νευροεπιστημών, Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας.
Γεώργιος Χατζηγιάγκου
Σύμβουλος επιχειρήσεων
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (ΒΑ with Honour) και συνέχισε τις σπουδές του στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα South East European Studies στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΑ with Honours). Ως υπότροφος τοu ΙΚΥ, ολοκλήρωσε με επιτυχία (minor revisions) το διδακτορικό του (PhD in Politics) στο Department of Politics του University of York. Eξειδικεύεται στους εξής τομείς: Ευρωπαική ολοκήρωση και διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, κρατικοί θεσμοί, centre of government, δημόσια διοίκηση, διοικητική δικαιοσύνη, περιφερειακή πολιτική, πολιτική αποκέντρωσης. Μετα το πέρας των σπουδών του εγκαταστάθηκε στο Zagreb της Κροατίας (2010-2013) όπου εργάστηκε ως σύμβουλος (consultant) και ειδικός εμπειρογνώμονας σε πλήθος έργων χρηματοδοτούμενων από Κράτη-Μελη (διμερές επίπεδο) και την ΕΕ (Europeaid) με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τον πολιτισμό, τη δια βίου εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, την περιφερειακή πολιτική, και το κράτος δικαίου. Παράλληλα συνέχισε το ακαδημαικό και ερευνητικό του έργο ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Department of European Studies του Παν/μιου του Zagreb, ως λέκτορας σε πλήθος θερινών σχολείων (summer schools), και εκπαιδευτής ανώτατων δημοσίων αξιοματούχων στο τομεα συντονισμού ευρωπαικών και εθνικών πολιτικών (EU Coordination Systems). Τον Μάιο του 2013 επέστρεψε στην Αθήνα και εργάζεται ως Senior Consultant στη εταιρεία European Profiles S.A. Mιλάει αγγλικά και κροατικά.