Στη Γερμανία και στην Ευρώπη αυξάνονται οι φωνές της κοινής λογικής, που τονίζουν τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Για αυτό, διεθνείς αναλυτές και τύπος ερμηνεύουν την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου σαν μια προσπάθεια να αποσταλεί ένα θετικό μήνυμα σε αγορές και πολιτικούς κύκλους εντός και εκτός Ευρώπης.

Πιστεύουμε ότι η Γερμανία με τις ευθύνες που έχει για τις καθυστερήσεις και τις λανθασμένες κινήσεις στην αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης, πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να “στέλνει μηνύματα”, αλλά ακόμα και αυτό το μικρό βήμα υπό τις παρούσες συνθήκες, αν και όχι αρκετό, είναι καλοδεχούμενο.

Στην Ελλάδα για άλλη μια φορά κυριαρχεί η πολιτική κουλτούρα της πλειοδοσίας σε υπερβολές, που αφορούν, είτε στην επικοινωνία της κλασσικής προπαγάνδας, που διακρίνει στην επίσκεψη μια “μεγάλη ευκαιρία” ,είτε στην επίκληση στο θυμικό των ταλαιπωρημένων πολιτών, που την εντάσσουν σε σκηνοθεσίες τύπου “οι Γερμανοί ξανάρχονται”.

Οι μεν θα στρώσουν “κόκκινα χαλιά” οι δε θα “σπάσουν πέτρες” και ο χρόνος που διαθέτουμε σαν χώρα, να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί και να διεκδικήσουμε αυτό που οι άλλοι έχουν ευθύνη να καταθέσουν, θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο.

Οι μεγάλες αποφάσεις που αφορούν στην θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, καθώς και στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών της δεν θα ληφθούν, ούτε στα πλαίσια μιας επίσημης επίσκεψης, ούτε με τις Ελληνικές σημαίες στα σκαλοπάτια της Γερμανικής πρεσβείας.

Ούτε τα προβλήματα ήταν, ούτε οι λύσεις θα είναι, στιγμιαίες.

Αυτές οι αποφάσεις κρίνονται, εδώ και καιρό, και θα συνεχίσουν να κρίνονται και στο άμεσο μέλλον, στα πλαίσια κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών διεργασιών και συσχετισμών. Εμείς κάνουμε έκκληση προς όλους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με προνοητικότητα, ενότητα, προγραμματισμό, σύνεση και αποφασιστικότητα.

Η Δυναμική Ελλάδα επιδιώκει τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και επιδιώκει την πολιτική αντιπαράθεση, που στηρίζεται στην τεκμηρίωση και τον συγκεκριμένο και αποτελεσματικό πολιτικό λόγο.