Η Δυναμική Ελλάδα την Παρασκευή 22/02 και το Σάββατο 23/02 προχώρησε σε σειρά σημαντικών διερευνητικών επαφών για την συγκρότηση ενός νέου πόλου που θα εμπνέεται από τις αρχές του ριζοσπαστικού προοδευτισμού και της σοσιαλδημοκρατίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος επαφών με το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, την Δράση και την ΡΙΚΣΣΥ.
Την Παρασκευή 22/02 αντιπροσωπεία της Δυναμικής Ελλάδας συναντήθηκε με τον Γιάννη Μανιάτη, γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η Δυναμική Ελλάδα ανέπτυξε την στρατηγική της για την ριζική ανανέωση του μεσαίου – κεντροαριστερού χώρου μακριά από τις πρακτικές του παρελθόντος. Συμφωνήθηκε ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον.
Την ίδια ημέρα έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, η οποία είχε επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Σπύρο Λυκούδη. Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και οι προοπτικές προγραμματικής σύγκλισης, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας σημείων επαφής, με πρώτο πιθανό βήμα την διενέργεια κοινής θεματικής πολιτικής εκδήλωσης της ΔΗΜΑΡ και της Δυναμικής Ελλάδας. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα νέα συνάντηση.
Το Σάββατο 23/02 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΥΝΕΛ και της ΡΙΚΣΣΥ. Διερευνήθηκε η ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών σε ένα ευρύτερο επίπεδο για την σύγκλιση των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και παραγωγική προοπτική της χώρας, με στόχο την συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα από το ευρύτερο δυνατό φάσμα του μεσαίου – κεντροαριστερού χώρου με έμφαση στην ανάδειξη νέων προσώπων στην πρώτη γραμμή του. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση κοινής θεματικής πολιτικής εκδήλωσης.
Τέλος, αντιπροσωπεία της Πολιτικής Γραμματείας της ΔΥΝΕΛ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής της «Δράσης». Υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σε προγραμματικό επίπεδο και ανασκόπηση του πολιτικού σκηνικού. Αποφασίστηκε η οργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης και η περαιτέρω διερεύνηση συγκλίσεων και κινήσεων για τον σχηματισμό ενός νέου πολιτικού υποκείμενου.
Ο κύριος στόχος της Δυναμικής Ελλάδας είναι η δημιουργία του ισχυρού φορέα που θα ενώνει όλες τις δυνάμεις του κέντρου και τις κεντροαριστεράς, όλων όσων έχουν ευρωπαϊκό – προοδευτικό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοβουλευτικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις που δεν θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή θα φέρουν σοβαρή ευθύνη απέναντι στους πολίτες.
Η κεντροαριστερά, ιδιαίτερα οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, οφείλει να δώσει ένα σαφές δείγμα γραφής, ότι έχει πρόγραμμα για τις επείγουσες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, που πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχα σοβαρές αλλαγές στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και στις κρίσιμες πτυχές του κοινωνικού κράτους. Μόνον έτσι θα επιβεβαιώσει το στίγμα της για κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία, κατάργηση των άδικων προνομίων και προστασία των αδύναμων της κοινωνίας. Η κεντροαριστερά οφείλει να αποκτήσει πολιτικό σχέδιο για ένα σοβαρό και λειτουργικό κοινωνικό κράτος που θα προσφέρει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας και παιδείας.
Τα πρώτα βήματα για την δημιουργία του νέου πόλου έχουν ξεκινήσει! Στην πορεία προς τη διαμόρφωσή του είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθούν νέες προγραμματικές προτάσεις, νέα πρόσωπα και μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την χώρα. Η Δυναμική Ελλάδα θα εντείνει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των δεσμών της με τους πολίτες και θα πυκνώσει τις ενωτικές πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του ισχυρού μεταρρυθμιστικού προοδευτικού πόλου που έχει ανάγκη η χώρα και ζητούν οι πολίτες.