Πριν από ένα χρόνο μια σταθερή κοινωνική πλειοψηφία έδωσε εντολή για κυβέρνηση που θα διασφάλιζε την σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ, αλλά και που θα προχωρούσε σε ρήξεις και τομές με τις τεράστιες στρεβλώσεις που καθηλώνουν την χώρα. Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε, μετά βίας μπόρεσε να ανταποκριθεί και να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Στην πραγματικότητα, το μόνο της επίτευγμα ήταν μια εύθραυστη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής εκτροπής, που συγκράτησε την χώρα από μια θανάσιμη χρεοκοπία. Αντίθετα, έδειξε μεγάλη δυστοκία στην αντιμετώπιση των μεγάλων διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας. Μια αψυχολόγητη μονομερής ενέργεια που κατέληξε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, έδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος να προχωρήσει, πέρα από την επείγουσα προσαρμογή, στις ουσιαστικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα κατεπειγόντως. Η πράξη αυτή έφτανε για να φανούν ανάγλυφα οι δομικές αδυναμίες του πολιτικού συστήματος.

Η χώρα την στιγμή αυτή χρειάζεται την συνέχιση της σταθεροποίησης που αποτελεί την μόνη προϋπόθεση για να μείνει ο δρόμος ανοιχτός στις μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς, και η νέα κυβέρνηση, είτε είναι τρικομματική, είτε δικομματική, δεν θα πάει μπροστά την χώρα, αν δεν τολμήσει βαθιές τομές στα μεγάλα ανοιχτά προβλήματα με πραγματικό περιεχόμενο και αναλωθεί σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με μικροκομματική στόχευση.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται μια μεγάλη ευρωπαϊκή, προοδευτική, μεταρρυθμιστική παράταξη που θα αποτελέσει δύναμη ανανέωσης και όχι συντήρησης. Η Δυναμική Ελλάδα εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση και καλεί τους πολίτες να συναντηθούν μαζί της προκειμένου αυτό να γίνει πράξη.