Ο επιπόλαιος και πρόχειρος τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ ανέδειξε θέματα συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας της τρικομματικής Κυβέρνησης, καθώς βέβαια και την καθυστέρηση εφαρμογής ενός προγράμματος και ενός πραγματικού σχεδίου ανάταξης της χώρας.

Η Δικομματική κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, φέρει την πλήρη και ακέραιη ευθύνη για την εφαρμογή των δεσμεύσεων μας και την προώθηση των απαραιτήτων μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δικαιολογίες και περαιτέρω καθυστερήσεις.

Μας προβληματίζει ότι η κυβέρνηση στελεχώνεται από μια σειρά προσώπων που πρωταγωνιστούν εδώ και μια εικοσαετία στην πολιτική ζωή του τόπου μας, πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν πολεμήσει τις τόσο απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα και τώρα καλούνται να τις εφαρμόσουν.

Μας προβληματίζει ότι, όπως αναδείχθηκε και με το θέμα της ΕΡΤ, δεν υπάρχει στρατηγική μεταρρυθμίσεων αλλά ούτε και συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Φοβόμαστε, ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει με τον ίδιο άδικο και βίαιο τρόπο, δίνοντας έμφαση μόνο στην δημοσιονομική προσαρμογή και όχι στην τόνωση της απασχόλησης, η κοινωνία μας τελικά θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα υπερβεί εαυτόν και θα βάλει την εθνική ευθύνη πάνω από την κομματική επιβίωση για το καλό της χώρας και της κοινωνίας μας.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε όλοι στην νέα κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της, αποφεύγοντας την διάλυση του κοινωνικού ιστού, προστατεύοντας τους αδύναμους και κάνοντας δίκαιες παρεμβάσεις εκεί που πραγματικά χρειάζεται.