Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας σε πρόσφατη συνάντησή της στην Αθήνα εξέτασε συνολικά την πορεία της Δυναμικής Ελλάδας έναν χρόνο από την ίδρυσή της. Η Δυναμική Ελλάδα στο διάστημα αυτό ανέπτυξε μια έντονη, διακριτή, ενωτική δραστηριότητα με καταστατικό στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και την επεξεργασία θέσεων για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας αποφάσισε τα εξής:

1. Να αποσαφηνίσει τον χαρακτήρα της Κίνησης και να την εντάξει στο ρεύμα της ευρωπαϊκής προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας, υιοθετώντας μια νέα συμπληρωματική διακήρυξη.

2. Να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές διεργασίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου έναν διάλογο με πολιτικό περιεχόμενο.

3. Να εντείνει τις προσπάθειες για την πολιτική και οργανωτική της ενίσχυση με τη διεύρυνση των τοπικών κινήσεων σε όλη την Ελλάδα και με την ενδυνάμωση της πολιτικής παρουσίας της. Ήδη στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Δυναμικών Νέων προστέθηκαν 20 νέα μέλη.

4. Να προχωρήσει στην διεύρυνση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας. Ήδη στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας έχουν ενταχθεί 20 νέα μέλη από όλη την Ελλάδα.

5. Να πραγματοποιήσει ανοιχτή συνδιάσκεψη όλων των μελών της ΔΥΝΕΛ το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η Δυναμική Ελλάδα έκλεισε ακριβώς έναν χρόνο ζωής. Αγωνίστηκε με συνέπεια για την ώσμωση των δυνάμεων της μεταρρύθμισης. Στάθηκε αταλάντευτη στη θέση της για την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Προσπάθησε και προσπαθεί να συνεννοηθεί με όλες τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις χωρίς όρους, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς προκαταλήψεις. Η Δυναμική Ελλάδα δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει κόμμα. Αλλά, γιατί «Δυναμική Ελλάδα»; Δυστυχώς, τα κόμματα και οι κινήσεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, ιδίως τα κυβερνητικά, δεν έχουν να επιδείξουν ένα όραμα για την επόμενη μέρα του μνημονίου. Η φρεσκάδα μιας κίνησης πολιτών που οργανώνεται δυναμικά από τη βάση είναι αναγκαίος όρος για την ανασυγκρότηση του χώρου. Μια δυνατή «Δυναμική Ελλάδα» που αποδεικνύει έμπρακτα ότι μόνη φιλοδοξία της είναι να υπηρετήσει την ενότητα και την δημιουργική ανασύνθεση του χώρου, μπορεί να γίνει η φωνή χιλιάδων πολιτών που ασφυκτιούν στα όρια ενός παρωχημένου πολιτικού συστήματος.

Στο σύνδεσμο dynell.gr/diakiriksi, θα βρείτε τη συμπληρωματική διακήρυξη της Δυναμικής Ελλάδας. Όσοι και όσες συμφωνείτε, σας καλούμε υπογράφοντας τη φόρμα εγγραφής να ενταχθείτε ως μέλη της Δυναμικής Ελλάδας στις τοπικές Επιτροπές Πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα, να συνδιαμορφώσετε μαζί μας τη φυσιογνωμία της Δυναμικής Ελλάδας και να συμμετάσχετε ενεργά στη συνδιάσκεψη που θα γίνει το φθινόπωρο.

Διευκρινίζουμε πως, για λόγους δεοντολογίας, θεωρήσαμε απαραίτητο να ζητήσουμε εκ νέου την υπογραφή της νέας μας διακήρυξης, από τους φίλους της Δυναμικής Ελλάδας, ακόμη και από όσους είχαν υπογράψει την πρώτη. Με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, γίνεστε αυτόματα μέλη της κίνησης, με δικαίωμα συμμετοχής στην Συνδιάσκεψη της ΔΥΝΕΛ που θα πραγματοποιηθει το Φθινοπωρο.