Τα χθεσινά επεισόδια στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας μεταξύ συνδικαλιστών και ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας, αποτελούν ένα ακόμα δείγμα απώλειας της κοινής λογικής.

Είναι εξωφρενικό συνδικαλιστές να απαγορεύουν τον έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου κρυβόμενοι πίσω από τις ευθύνες του Κράτους για τις τραγικές ελλείψεις. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο είναι γνωστά. Όμως οι πολίτες του Νησιού απαιτούν ακόμα και οι ελλειπείς υπηρεσίες που τους παρέχονται να ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και να μην παρεμποδίζεται κανένας έλεγχος για την διαπίστωση της φυσικής παρουσίας του προσωπικού στις θέσεις ευθύνης τους ή για την ορθή χρήση των πόρων που διατίθενται για την Υγεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων κάνει τιτάνια προσπάθεια να κρατήσει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας «όρθιο» αυτές τις δύσκολες εποχές. Ακριβώς γι’ αυτό, δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμποδιστεί ο οποιοσδήποτε έλεγχος από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Η Δυναμική Ελλάδα καταδικάζει τέτοιες ενέργειες που εκθέτουν και συκοφαντούν τους συνεπείς εργαζόμενους και δεν προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία.