Στις 7 Νοεμβρίου το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, το οποίο είχε εξετάσει τις προσφυγές, σύμφωνα με τις οποίες ο αποκλεισμός των ατόμων ιδίου φύλου από το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής αποφάσισε πως η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η κυβέρνηση έσπευσε, σωστά, να προχωρήσει σε τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να περιληφθούν στο σύμφωνο συμβίωσης οι ομοφυλόφιλοι. Η τροπολογία αυτή είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και αποτελούσε μια επανόρθωση για την υστέρηση της ελληνικής πολιτείας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την κυβερνητική απόφαση ακολούθησε πληθώρα αντιδράσεων, τόσο από βουλευτές της ΝΔ όσο και από γνωστούς ακραίους ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος και στο παρελθόν έχει προκαλέσει με τις ρατσιστικές του αντιλήψεις.

Δυστυχώς η ΝΔ για άλλη μια φορά υποχωρεί μπροστά στις αντιδράσεις προσφέροντας μια πολιτική νίκη στους οπαδούς του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι θετικό που το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιείται από αυτή την πολιτική. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ασκήσει έντονη πίεση ως κυβερνητικός εταίρος προς την κατεύθυνση άμεσης επίλυσης του θέματος.

Η Δυναμική Ελλάδα τονίζει την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση. Δεν χρειάζεται να υπάρξει και άλλη καταδίκη της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για να τελεσφορήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το αυτονόητο δεν θα έπρεπε να είναι καν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης ή διαπραγμάτευσης!