Ενώ η χώρα δεν έχει ξεφύγει ακόμα από σοβαρούς κινδύνους, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο σε κανέναν τομέα


Εδώ και μέρες παρατηρούμε το θέατρο του παραλόγου: Για τα 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία – ένα μέτρο που ούτως ή άλλως θα είχε ελάχιστα δημοσιονομικά οφέλη και ελάχιστη ηθική νομιμοποίηση – όλως ξαφνικά η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα πιο δίκαιο ισοδύναμο μέτρο. Κατ’ αντιστοιχία χθες, ο υπουργός δικαιοσύνης, μετά την απόδραση Ξηρού, ανακαλύπτει ότι το σύστημα των αδειών είναι προβληματικό και ότι χρειαζόμαστε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ενώ η χώρα δεν έχει ξεφύγει ακόμα από σοβαρούς κινδύνους, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο σε κανέναν τομέα. Ενώ θα έπρεπε να είναι σε συνεχή «συναγερμό» και να προχωρεί σε ριζικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, λειτουργεί με τα αντανακλαστικά της, εφησυχασμένη και διορίζοντας όπου μπορεί κομματικά στελέχη.

Στηριζόμενη έμμεσα και από μια νωθρή αντιπολίτευση που παλεύει για τα επουσιώδη και αδιαφορεί για τα ουσιώδη.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση πρέπει να σταματήσει τώρα. Αν υπάρχουν υπουργοί που δεν μπορούν να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον ας παραιτηθούν!

Η κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο του “success story” και να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες ανασυγκρότησης ολόκληρης της χώρας ζητώντας βοήθεια από ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να έρθουν σε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης αφήνοντας στην άκρη την ανούσια πόλωση και προτάσσοντας την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.