Η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πολιτική χιλιάδων πολιτών και γέννησε προσδοκίες και ελπίδες για την παράταξη και για την χώρα. Η Δυναμική Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις τοπικές επιτροπές που έχουν ήδη συγκροτηθεί και εργάζεται συλλογικά και ενωτικά για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

Η μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται για το εγχείρημα είναι βαθιά πολιτική διαδικασία και αποτελεί όρο επιτυχίας. Τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη δημοκρατική προοδευτική παράταξη απομακρύνθηκε από την κοινωνία και το πλήρωσε ακριβά. Τώρα είναι ώρα να μιλήσει η ίδια η κοινωνία, να μιλήσουν οι πολίτες. Να αισθανθούν ότι η υπόθεση αυτή είναι στα χέρια τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου με την πιο πλατιά συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία.

Η Δυναμική Ελλάδα τάσσεται καθαρά υπέρ της άμεσης και μαζικής συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή θα δυναμώσει τους δεσμούς της παράταξης με τους πολίτες, δεσμούς που τόσο έχει ανάγκη. Η Δυναμική Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα ότι η πολιτική είναι η κίνηση και η συνάντηση των ανθρώπων. Η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του χώρου από την πρώτη στιγμή υπήρξε ο καταλύτης για αυτή τη συνάντηση. Η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού βήματος θα την ενισχύσει αποφασιστικά.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας