πηγή: www.protagon.gr | 13-12-2012

 

Του Μελέτη Ρεντούμη*

Για να μην αναφέρουμε λοιπόν διαρκώς τί δεν έγινε, καλό είναι να γίνονται εποικοδομητικές προτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών με εμπειρία στο human resource and recruitment.

Αν το ίδιο το κράτος με τους κυβερνητικούς του παράγοντες, δεν ξεφύγει άμεσα από την λογική των a la carte προσλήψεων και μεταρρυθμίσεων τότε δεν υπάρχει καμία προοπτική αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, που είναι και βασικό προαπαιτούμενο για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Είναι πραγματικά οδυνηρό, αν όχι απίστευτο να διαβάζει κανείς περί της αλλαγής των διοικήσεων στις ΔΕΚΟ, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα πρόσφατα. Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, έχει αναδυθεί σ’έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου, για να εκπληρώσει τις προαπαιτούμενες ενέργειες (prior actions) που οδηγούν στην εκταμίευση της δόσης των 34 δις ευρώ και αυτό είναι σωστό, άσχετα αν δεν γίνεται με σχέδιο και στρατηγική. Εκεί όμως που μπορεί να υπάρχει σχέδιο είναι στο ποιοι άνθρωποι στελεχώνουν την δημόσια διοίκηση, σε οργανισμούς μάλιστα που μπορεί στο μέλλον ν’αποτελέσουν και αντικείμενο ιδιωτικοποίησης. Σε κρίσιμες ΔΕΚΟ λοιπόν, αντί να δώσει η κυβέρνηση ένα ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος, ότι εμπιστεύεται άξια και ικανά στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην αγορά και στον χειρισμό δύσκολων και σύνθετων θεμάτων, προτίμησε να γίνει η στελέχωση από αποτυχημένους πολιτευτές, πρώην βουλευτές, πρώην περιφερειάρχες, άσχετους εν πολλοίς με το αντικείμενο, απλά για να διατηρηθούν κομματικές ισορροπίες. Είναι εκπληκτικό ότι προτιμήθηκε η κομματική μοιρασιά σε βάρος της εμπειρίας και της γνώσης που απαιτείται σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι οι σιδηρόδρομοι, μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την στιγμή που κάθε κλάδος ελέγχεται διεξοδικά από την τρόικα για το πώς λειτουργεί και με τί λειτουργικό κόστος. Την ίδια στιγμή λοιπόν που επιλέγει η κυβέρνηση ένα ανύπαρκτο και πρόχειρο φορολογικό νομοσχέδιο με καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα για να φορολογήσει και πάλι τους συνήθεις υπόπτους που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δίνεται και η χαριστική βολή της μεταρρύθμισης του κράτους με τα κομματικά στελέχη όλων των προελεύσεων, από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μέχρι και την πρώην φιλελεύθερη συμμαχία για να κρατηθούν οι ισορροπίες και να μην χαθούν οι πολύτιμοι ψηφοφόροι.

Αραγε κλείνει το μάτι η κυβέρνηση προς τους συνδικαλιστές της ΟΣΥ, ΕΛΓΑ, ΕΛΟΤ, ΕΒΖ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Ποιος ο λόγος της τρικομματικής μοιρασιάς; Πέραν βέβαια της απόφασης για κομματική στελέχωση, αυτό που απογοητεύει είναι η διαδικασία της απόφασης. Εγινε απλά από μία τρικομματική επιτροπή χωρίς κριτήρια, χωρίς διαδικασία σαν να πρόκειται για την νομή της εξουσίας και άλωση του κράτους που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από την δεκαετία του ’80. Εφαρμόστηκε έστω και τυπικά η διαδικασία του opengov για την διαφάνεια πλήρωσης θέσεων βάσει βιογραφικών και εν γένει ποιοτικών κριτηρίων; Προφανώς όχι! Εκτός αυτού δεν έγινε καμία αξιολόγηση των προηγούμενων διοικήσεων, όπου σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ πετυχημένες όπως στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΕΛΓΑ που είναι νευραλγικοί τομείς της οικονομίας αφού πρόκειται για μεταφορές και αγροτική ανάπτυξη αντίστοιχα. Για να μην αναφέρουμε λοιπόν διαρκώς τί δεν έγινε, καλό είναι να γίνονται εποικοδομητικές προτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών με εμπειρία στο human resource and recruitment, ώστε ν’αξιολογούνται ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα όλα τα βιογραφικά που υποβάλλονται βάσει διαδικασίας και στο τέλος να επιλέγεται ο καλύτερος βάσει τυπικών προσόντων. Η θέση ενός διοικητή ΔΕΚΟ θα πρέπει να είναι πενταετής, ξεπερνώντας την κυβερνητική θητεία με ειδική ρήτρα στόχων και αποδοτικότητας τόσο για εκείνον όσο και για τα επιτελικά στελέχη που επιφορτίζονται με τις δύσκολες αποφάσεις. Αν το ίδιο το κράτος με τους κυβερνητικούς του παράγοντες, δεν ξεφύγει άμεσα από την λογική των a la carte προσλήψεων και μεταρρυθμίσεων τότε δεν υπάρχει καμία προοπτική αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, που είναι και βασικό προαπαιτούμενο για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Μελέτης Ρεντούμης είναι οικονομολόγος τραπεζικός και μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας.