Φίλες και φίλοι της Δυναμικής Ελλάδας,

Με το παρόν Νewsletter, εγκαινιάζουμε μια νέα μορφή επικοινωνίας με όλα τα μέλη μας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις δραστηριότητες μας. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΔΥΝΕΛΛ έκανε μια σειρά από παρεμβάσεις: Το άρθρο- παρέμβαση του Ηλία Μόσιαλου στις 26.11.2012 για την ενωτική προοπτική του μεταρρυθμιστικού χώρου, στο οποίο έθεσε το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο σύγκλισης των δυνάμεων της μεταρρύθμισης και τον χρονικό ορίζοντα του εγχειρήματος αυτού. Η ανακοίνωση των Δυναμικών Νέων, στις 6.12.2012, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι ανοιχτές συναντήσεις των μελών της Δυναμικής Ελλάδας σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη στις 9.12.2012, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, μεταξύ των οποίων και η συγκρότηση Επιτροπών Πόλεων.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί ανάλογες εκδηλώσεις για το Ηράκλειο Κρήτης και τα Ιωάννινα.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα είναι προγραμματισμένες δύο συνεδριάσεις των μελών της Επιτροπής Πρωτοβουλίας στην Αθήνα. Στις 20.12.2012 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση μελών της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Αθήνας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22), στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη και φίλοι επιθυμούν. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος θα είναι ο κύριος εισηγητής. Τέλος, στις 19.1.2013 θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Προσωρινής Επιτροπής Πρωτοβουλίας στην Αθήνα (τόπος και χρόνος θα ανακοινωθούν σύντομα). Στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκλογή και θεσμοθέτηση οργάνων και τομέων της ΔΥΝΕΛΛ και θα ακολουθήσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση. Όσοι επιθυμείτε πιο ενεργή συμμετοχή, μπορείτε να επικοινωνείτε στο dynamikiellada@gmail.com.

Μπορείτε να μας στέλνετε άρθρα σας, να δηλώσετε διαθεσιμότητα για κάποιον τομέα ενδιαφέροντος και να συνδράμετε στην υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της ΔΥΝΕΛΛ.

“Κεντροαριστερά: Τι, Που, Πως” του Ηλία Μόσιαλου

“Το σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς συντάσσεται με τη δημιουργική Ελλάδα, ευνοεί την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τον υγιή ανταγωνισμό. Δεν επιδιώκει την εξίσωση προς τα κάτω, γιατί αυτό είναι μια βαθύτατα αντιδραστική προοπτική”.

Δείτε εδώ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Μεταρρύθμιση στις 26.11.2012.

“The project – Ένα σχέδιο για την Ελλάδα” του Πέτρου Κουπέγκου

“Βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιλογές συντονισμένες με αρμονικό τρόπο θα αποτελούν τον σκελετό, το περιεχόμενο και την τελική εικόνα της Ελλάδας της επόμενης δεκαετίας. Αυτό είναι το χρονικό όριο αλλά και η πορεία μιας θετικής ανατροπής. Για μια διαφορετική Ελλάδα που θα ξεκινήσει ήδη από αύριο”.

Δείτε εδώ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Athens Voice στις 5.12.2012.

“Το τέλος της αυταπάτης” του Ορέστη Καλογήρου

“Στο ΑΠΘ ζήσαμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας συγκεκριμένης πολιτικής πρότασης. Η κοινωνία έχει πλέον ένα χειροπιαστό παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει την πολιτική αυτή, η οποία προβάλλεται ως εναλλακτική στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο”.

Δείτε εδώ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Μακεδονία στις 12.12.2012.

“Ο κρατισμός εισβάλει από την πίσω πόρτα” του Παντελή Μήτσιου

“Παρατηρώ τελευταία, στο όνομα μάλιστα της καινοτομίας και της ενίσχυσης της αγοράς να επιχειρείται ένας νέου τύπου κρατισμός, ενδεδυμένος την προβιά της νεωτερικότητας, του μοντερνισμού, του πολιτικού εκσυγχρονισμού”.

Δείτε εδώ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο pantelismitsiou.blogspot.gr στις 8.12.2012.

“Αναδομώντας την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας” του Σωτήρη Κατσέλου

“Χρειάζεται μια εκ βάθρων αλλαγή στην αντίληψη του τουρισμού στην Ελλάδα που να ξεκινάει από τους ίδιους τους Έλληνες. Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει τον εαυτό της ως τουριστικό προϊόν, αλλά πλέον ως φορέα πολλών διαφορετικών τουριστικών υπηρεσιών”.

Δείτε εδώ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΔΥΝΕΛΛ στις 12.12.2012.

©2012 Δυναμική Ελλάδα | Αλεξάνδρου Σούτσου 19 – 10671, Αθήνα
Τ/ Φ: 210 3616255 | web: www.dynell.gr | mail: info@dynell.gr