Με επιταχυνόμενο ρυθμό ανακοινώνεται είτε το κλείσιμο επιχειρήσεων είτε η αίτηση υπαγωγής τους στο άρθρο 99 (για προστασία από τους πιστωτές τους) που είναι το προοίμιο της πτώχευσης. Παράλληλα η ανεργία κατακτά διαρκώς νέα ρεκόρ, πρωτοφανή για ειρηνική περίοδο. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι με ζοφερή την προοπτική να φτιάξουν την ζωή τους.

Είναι πια κοινή συνείδηση ότι μόνο με μαζικές νέες επενδύσεις, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, μπορεί να ξανασταθεί ο τόπος στα πόδια του. Αντί για αυτό, συνεχώς κλείνουν και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις. Μόνο με νέες επενδύσεις μπορούμε ταυτόχρονα να αλλάξουμε το παλιό, χρεωκοπημένο, παραγωγικό μας μοντέλο, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να κρατήσουμε τους νέους μας στην χώρα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να ξαναλειτουργήσει το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεσματικά.

Η Δυναμική Ελλάδα καλεί όλους , πολίτες, πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς εταίρους, παραγωγικούς φορείς, να αναζητήσουν, γρήγορα, τους παράγοντες εκείνους του θεσμικού μας κυκεώνα που σήμερα εμποδίζουν τις επενδύσεις. Να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα άμεσων μέτρων που να ανατρέπουν όλα εκείνα που κάνουν την Ελλάδα απεχθή επενδυτικό προορισμό.

Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Χρειαζόμαστε έκτακτα μέτρα. Χρειαζόμαστε ενδεχομένως μέτρα που ανατρέπουν κατεστημένες αντιλήψεις η νόμους και διατάξεις που την εποχή της αθωότητας πιστέψαμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να θεσπίσουμε.

Σήμερα έχουμε μία κατάσταση που προσιδιάζει σε πόλεμο. Ας φερθούμε ανάλογα.