Η Δυναμική Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές διεργασίες για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς και συνεπώς θα ανταποκριθεί στην σχετική πρόταση της ΔΗΜΑΡ, που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Η συζήτηση αυτή, όπως πολύ ορθά αναφέρει η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, δεν πρέπει να αφορά σε κινήσεις κορυφής. Συνεπώς, πρέπει να έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου «Προοδευτική Συμμαχία Δημοκρατών και Σοσιαλιστών» και ευελπιστούμε ότι η προσέγγιση αυτή θα ολοκληρωθεί.

Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλει στην κατεύθυνση της υπέρβασης της ατολμίας που δείχνει η τρικομματική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πραγματικών αιτίων της κρίσης. Κυρίως, πρέπει να οδηγήσει στην διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της κεντροαριστεράς, με όρους πολιτικής ηγεμονίας και με βάση τους ακόλουθους άξονες:
– Σύγχρονο και διαφανές πολιτικό σύστημα
– Αξιοκρατική και λειτουργική δημόσια διοίκηση χωρίς κομματικοποίηση
– Υγιής επιχειρηματικότητα και υγιής ανταγωνισμός
– Νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία
– Άμεση ανακούφιση των ασθενών κοινωνικών ομάδων και των ανέργων

Στην βάση αυτή, η Δυναμική Ελλάδα θα συμμετάσχει ενεργά στον διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα κόμματα και κινήσεις του χώρου, όπως ήδη έχει πράξει μέχρι τώρα.