Χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια για την εξυγίανση της ΕΡΤ η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο της, μη έχοντας ήδη έτοιμο το νέο σχήμα, αφήνοντας την Ελλάδα δίχως δημόσια τηλεόραση και δημιουργώντας ταυτόχρονα πολιτική αστάθεια σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει η έμπνευση και η ικανότητα που θα αποφέρει το σχεδιασμό και υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών που δεν εξαντλούνται φυσικά στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.
Αποδεικνύεται ότι απέχουμε ακόμα πολύ από το περίφημο success story που σήμερα είναι περισσότερο μία επικοινωνιακή πολιτική που βασίζεται στην ευθραυστη απομάκρυνση από το Grexit μέσω της τήρησης δημοσιονομικών και μόνο όρων του μνημονίου παρά ουσία.
Ειδικά πάντως για την ΕΡΤ η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκροτημένες ενέργειες ώστε να αποσοβήσει την κρίση.
1) Η ΕΡΤ θα πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα, και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η διαδικασία επικαιροποίησης του σχεδίου Μόσιαλου – Αλιβιζάτου. Η ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου θα πρέπει να γίνει τάχιστα.
2) Η αναδιαμορφωμένη ΕΡΤ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και να αξιολογείται ποσοτικά και ποιοτικά για το έργο της.
3) Ταυτόχρονα με την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης της ΕΡΤ θα πρέπει να διευθετηθεί επιτέλους το ζήτημα των συχνοτήτων και των αδειών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Οι παραπάνω ενέργειες επιβάλλεται να γίνουν γρήγορα, οργανωμένα και με την μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Η Δυναμική Ελλάδα είναι παρούσα και έτοιμη να συμβάλει προς τον σκοπό αυτό.