Εχθές ξεκίνησε το 17ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το φεστιβάλ δεν έχει μόνο την έννοια της στήριξης των δικαιωμάτων των μεταναστών αλλά και την δυναμική μας αντίδραση σε όλες εκείνες τις φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας που επιθυμούν να κυριαρχήσουν στην ελληνική κοινωνία.

Το φεστιβάλ συμπίπτει με μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, την επιλογή του Γιάννη Αντεκοτούμπο στο νούμερο 15 του φετινού draft για το πρωτάθλημα του NBA. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες αυτό το παιδί δεν υπήρχε στα χαρτιά ως πολίτης κανενός κράτους αν και είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, είχε λάβει την ελληνική παιδεία. Ο σημερινός πρωθυπουργός καθώς και δύο τουλάχιστον κοινοβουλευτικά κόμματα είχαν σταθεί απέναντι στην προσπάθεια που είχε γίνει ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το χρόνια πρόβλημα.

Οι “Δυναμικοί Νέοι”στηρίζουμε το αντιρατσιστικό φεστιβάλ ζητώντας από την Πολιτεία να δημιουργήσει το πλαίσιο προστασίας των μεταναστών από τις ακραίες πολιτικές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα. Τέλος απαιτούμε από τις προοδευτικές δυνάμεις να προωθήσουν με νόμο την αποκατάσταση παιδιών σαν τον Γιάννη.Όχι άλλα παιδιά χωρίς ταυτότητα!”