Η Δυναμική Ελλάδα ιδρύθηκε με καταστατικό και προγραμματικό στόχο την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης μέσα από τη σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων του χώρου. Η ανταπόκριση της Δυναμικής Ελλάδας στην πρόσκληση της ανασυγκρότησης ήταν αυτονόητη. Κυρίως, γιατί σεβαστήκαμε την αγωνία των πολιτών που ζητούν επίμονα την ενότητα του χώρου. Οι πολίτες το έδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο με την αυθόρμητη συμμετοχή τους στις επιτροπές που συγκροτήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Το δείχνουν σε όλες τις εκλογές συλλόγων και ενώσεων, θα το δείξουν το ίδιο εύγλωττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος, ορισμένες από τις οποίες μεταφέρονται δυστυχώς και στην «Ελιά». Δεν συμμετέχουμε για να εμπλακούμε στις αντεγκλήσεις των λεγόμενων «πρωτοκλασάτων», που θαρρούν ότι είναι αναντικατάστατοι, αλλά γιατί θέλουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών που λένε όχι στην πολυδιάσπαση. Γιατί οι πολίτες καταδικάζουν τα μπρος-πίσω, την ατολμία, τον καιροσκοπισμό.

Η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε, αντίθετα αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις. Η Δυναμική Ελλάδα επέλεξε την κριτική συμμετοχή στην «Ελιά» αρνούμενη να συμμετάσχει στην πολυδιάσπαση, αλλά έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η προσπάθεια οφείλει να συνεχιστεί μετά τις ευρωεκλογές προς τη ΔΗΜΑΡ και προς τα όσα στελέχη του χώρου που διάλεξαν νέους δρόμους, αλλά κυρίως προς τους πολίτες.

Η Δυναμική Ελλάδα λέει με σαφήνεια, ότι κάνει ένα βήμα πίσω για να κάνουν νέα πρόσωπα δύο βήματα μπροστά. Το πράττουμε εμείς που είμαστε νέοι στην πολιτική. Περιμένουμε να το πράξουν και όλα τα στελέχη του χώρου που βρίσκονται στην πολιτική 30-40 χρόνια. Στη Δυναμική Ελλάδα δεν διεκδικούμε θέσεις και καρέκλες. Θέλουμε τους πολίτες μπροστά. Γνωρίζουμε καλά ότι η συγκρότηση της «Ελιάς» δεν είναι ιδανική, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν είναι έτσι.

Ως Δυναμική Ελλάδα δεν έχουμε αυταπάτες ούτε για τις κρυφές ατζέντες, ούτε για τις εγγενείς παθογένειες στο σύνολο του χώρου. Η δική μας ατζέντα όμως είναι φανερή και συνοψίζεται σε τρία σημεία α) την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων και κυρίως πολιτών και πριν και μετά τις ευρωεκλογές, β) την ριζική ανανέωση σε πρόσωπα γ) τον καθαρό προγραμματικό λόγο χωρίς μισόλογα. Τούτη την ατζέντα υπερασπιζόμαστε σταθερά και αυτή θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και μετά τις ευρωεκλογές.

Αρκετά με τις κοκορομαχίες και την απουσία συγκεκριμένου πολιτικού λόγου. Είναι καιρός να αναπνεύσει ο κόσμος της κεντροαριστεράς και όσοι πολίτες αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Η Δυναμική Ελλάδα αυτές τις αρχές θα υπηρετήσει ενωτικά και μέσα και έξω από την «Ελιά».