Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν μπήκε στο κέντρο της συζήτησης, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Η μελανή άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων, στην Ελλάδα και την Ευρώπη αποτελεί κρίσιμο αρνητικό δεδομένο.

Το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών είναι πολυσήμαντο. Οι πολίτες απέρριψαν τη διχαστική λογική του «δημοψηφίσματος» που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν την σταθερότητα ως μέσο για την πορεία της χώρας, σε συνθήκες έντονης εσωτερικής πόλωσης που παρά την δυσαρέσκεια για την κατάσταση της χώρας.

Παράλληλα, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, να επιταχύνει την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εγκαταλείποντας παλαιοκομματικές και συντηρητικές πρακτικές. Στην αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του, διχάζοντας τον λαό.

Η Ελιά αναδείχτηκε ως ο κύριος πυλώνας της κεντροαριστεράς, παρά την έλλειψη στήριξης επιφανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι επιδόσεις που κατέγραψε η ΔΗΜΑΡ δείχνουν ότι η επιλογή της ανθενωτικής πορείας αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες.

Η Δυναμική Ελλάδα αισθάνεται δικαιωμένη για τη στήριξη του ενωτικού εγχειρήματος της Ελιάς.

Η επόμενη ημέρα πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα τις διεργασίες για την οργανωτική εμβάθυνση και τη μετεξέλιξη της Ελιάς μέσα από του σύνθεση του δημιουργικού παλιού και του νέου που καταγράφηκε ως καινούργια πολιτική δύναμη με το Ποτάμι. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Η Δυναμική Ελλάδα θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.