Η Δυναμική Ελλάδα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς με αίσθημα ευθύνης. Απέδειξε στην πράξη τον ενωτικό χαρακτήρα της κίνησης τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, που προέκυπταν από το κάλεσμα της λεγόμενης κίνησης των 58. Με τις μικρές της δυνάμεις συνέβαλε έτσι στο κρίσιμο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, που είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση της χώρας.
Μετά τις εκλογές και ιδιαίτερα με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, το πολιτικό πλαίσιο μέσα από το οποίο συγκροτήθηκε το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς- σε μεγάλο βαθμό – ανατράπηκε. Στην κυβέρνηση είδαμε πρόσωπα και απόψεις που εκφράζουν τον λαϊκισμό και τον φόβο του πολιτικού κόστους. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δείχνει σημάδια ανακολουθίας στην πολιτική της και θέτει σε κίνδυνο τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Στον χώρο του βασικού εταίρου της Ελιάς εκδηλώθηκαν κεντρόφυγες τάσεις και πολιτική ασυνεννοησία, που επέτεινε τη σύγχυση. Για να έχει νόημα το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου απαιτούνται υπερβάσεις με αντίθετη διεύθυνση και φορά από όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές.
Η Δυναμική Ελλάδα πιστεύει ότι δεν είναι παραγωγική μια περιχαράκωση των δυνάμεων που έδωσαν τη μάχη των ευρωεκλογών μόνο μέσα από την Ελιά, αλλά αντίθετα ότι χρειάζεται μια διαδικασία που θα δώσει τη δυνατότητα να συναντηθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου. Η Δυναμική Ελλάδα θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.