Ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στο BBC ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι περικοπές έγιναν υπερβολικά γρήγορα και υπερβολικά βαθιά, ενώ θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις δομικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Προφανώς και συμφωνούμε με αυτό το συμπέρασμα. Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε, γιατί τόσο καιρό οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας από τις κυβερνητικές μέχρι τις αντιπολιτευτικές, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ουσία των προβλημάτων της χώρας.

Δεν γνώριζαν ότι η χώρα χρειαζόταν δομικές μεταρρυθμίσεις;
Δεν γνώριζαν ότι το κράτος δεν μπορεί να έχει τον ρόλο του επιχειρηματία;
Και εφόσον τώρα γίνονται αυτές οι διαπιστώσεις, που είναι οι αναγκαίες παρεμβάσεις; Η είναι παρέμβαση προς την σωστή κατεύθυνση το κάκιστο νέο φορολογικό που κινδυνεύει να πραγματώσει μία πρωτοφανή αναδιανομή, αναδιανομή υπέρ των ισχυρών;

Μήπως οι πελατειακές τους δομές εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο και να αντιστέκονται στα αναγκαία βήματα για την ανόρθωση, συνεχίζοντας να επιβαρύνουν όλη την κοινωνία με άδικα και οριζόντια μέτρα;
Η Δυναμική Ελλάδα καλεί να προχωρήσουμε πέρα από τις διαπιστώσεις, να ξεφύγουμε από το άρρωστο παρελθόν. Στήριξη στους παραγωγικούς Έλληνες, κατάργηση των προνομίων, φροντίδα για τους ασθενέστερους. Αυτό είναι το τρίπτυχο για το μέλλον.