Του Χρόνη Καραχάλιου

Μόνο με κριτική σκέψη, μελέτη και υπηρετώντας ανθρώπινες αξίες θα διαμορφώσουμε τις νέες πολιτικές δυνάμεις που θα μας εκπροσωπήσουν, θα μας αντιπροσωπεύουν.

Αυτό που ελπίζω να κατανοηθεί από την κοινωνία μας, είναι ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα κόμματα που γνωρίζαμε!
Δεν καλύπτουν τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκαν, ούτε οι εποχές είναι ίδιες. Θα πρέπει να μεταλλαχθούν – προσαρμοστούν. Ακόμη κι η έννοια του ιστορικού κέντρου, ίσως ξεπεράστηκε!

Η συναισθηματική φόρτιση που κάποιοι μπορεί να φέρουμε, δεν είναι πραγματική! Δεν είναι αθλητικές ομάδες τα πολιτικά κόμματα! Θα πρέπει να αποβάλλουμε σαν κοινωνία τη συμπεριφορά μας αυτή! Δεν παίρνουμε ταυτότητα από το κόμμα που ανήκουμε, απεναντίας προσδίδουμε σκεπτόμενοι ατομικά και δρώντας συλλογικά!

Μόνο με κριτική σκέψη, μελέτη και υπηρετώντας ανθρώπινες αξίες θα διαμορφώσουμε τις νέες πολιτικές δυνάμεις που θα μας εκπροσωπήσουν, θα μας αντιπροσωπεύουν. Η πολιτική δεν είναι καταναλωτικό αγαθό κι οφείλουμε σαν ώριμοι πολίτες να μην το αντιμετωπίζουμε κατά αυτή την έννοια.

Η αντιφασιστική όμως “ανθρώπινη” αξία θα πρέπει να είναι κυρίαρχη. Είναι η πιο ύπουλη κοινωνική ασθένεια τα νεοφασιστικά μορφώματα! Είναι καρκινώματα που μόνο με έγκυρη διάγνωση μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ισχυρότερη κοινωνική χημειοθεραπεία, που δεν είναι άλλη από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Γι αυτό τα μάτια και τ’ αυτιά μας ανοιχτά!

Ας παρατηρήσουμε την ιστορική εξέλιξη άλλων κοινωνιών, κι ας αποφασίσουμε με τα νέα μοντέλα της ειρηνικής συμπόρευσης, της ελευθερίας των ιδεών, της ισονομίας, της ισοπολιτείας πως θα πορευτούμε!

Χρόνης Καραχάλιος είναι μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της “Δυναμικής Ελλάδας”.