H προσωρινή Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα συμπληρωθεί μέσω καθολικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με όρους δημοκρατικής συμμετοχής μεταξύ των συμπολιτών μας οι οποίοι συνυπογράφουν τη διακήρυξη της Δυναμικής Ελλάδας. Η Επιτροπή θα εκλέξει Γραμματεία με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες. Την άνοιξη 2013 θα εκλεγεί Συντονιστική Επιτροπή στην ανοικτή Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δυναμικής Ελλάδας.

[cc_accordion_start id=”1″]

Your Title

[cc_a_content_start id=”1″]
This is your content inside the accordion. You can post almost anything: text, images, audio, video, shortcodes, widgets
[cc_a_content_end]

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης

[cc_a_content_start id=”1″]Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 όπου συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα. Η καταγωγή του είναι από την Ικαρία με την οποία έχει στενή σχέση αγάπης. Είναι παντρεμένος με την Άννα Αϊβαλιώτη και έχει δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1976. Ασχολείται έκτοτε με εμπορικές επιχειρήσεις και σήμερα είναι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ Α.Ε. εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων και πρώτων υλών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει επίσης δραστηριότητα στα Βαλκάνια μέσω θυγατρικών εταιρειών στη Ρουμανία και Τουρκία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου 1972-1976. Μετά το 1974 μέλος του 1ου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος «οι Φιλελεύθεροι» το 1999, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999 και Γενικός Γραμματέας του κόμματος από το 2000 μέχρι την αναστολή του το 2001.Είναι ακόμη αντιπρόεδρος της «Λέσχης Επιχειρηματικότητας» και ταμίας του πολιτιστικού σωματείου «Φεστιβάλ Ικαρίας».

Ιδρυτικό μέλος της «Δράσης» και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2009, καθώς και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στην Β΄ Αθήνας.[cc_a_content_end]

Another Great Title

[cc_a_content_start id=”1″]Another custom content 3[cc_a_content_end]

And again

[cc_a_content_start id=”1″]Great content again[cc_a_content_end]
[cc_accordion_end]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 όπου συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα. Η καταγωγή του είναι από την Ικαρία με την οποία έχει στενή σχέση αγάπης. Είναι παντρεμένος με την Άννα Αϊβαλιώτη και έχει δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1976. Ασχολείται έκτοτε με εμπορικές επιχειρήσεις και σήμερα είναι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ Α.Ε. εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων και πρώτων υλών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει επίσης δραστηριότητα στα Βαλκάνια μέσω θυγατρικών εταιρειών στη Ρουμανία και Τουρκία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου 1972-1976. Μετά το 1974 μέλος του 1ου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος «οι Φιλελεύθεροι» το 1999, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999 και Γενικός Γραμματέας του κόμματος από το 2000 μέχρι την αναστολή του το 2001.Είναι ακόμη αντιπρόεδρος της «Λέσχης Επιχειρηματικότητας» και ταμίας του πολιτιστικού σωματείου «Φεστιβάλ Ικαρίας».

Ιδρυτικό μέλος της «Δράσης» και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2009, καθώς και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στην Β΄ Αθήνας.


Ανδρέας Γιαννακόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1991. Είναι φοιτητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αγωνιζόνταν για 6 έτη στην ομάδα μπάσκετ του Aπόλλωνα πατρών με συμμετοχή σε μικρές κατηγορίες. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου, και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Έχει συμμετάσχει σε πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Ως μαθητής γυμνασίου συμμετείχε στο πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης “Άνοιξη της Ευρώπης”. Το 2008 συμμετείχε στην ΙΓ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, παραγωγής, εμπορίου και περιβάλλοντος.

Συμμετείχε ως φοιτητής στην ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας ως ομιλητής της στην γενική συνέλευση, αποχώρησε μετά την σφοδρή αντίδραση της ΠΑΣΠ στον νόμο 4009/11 για τη λειτουργία των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.


Αχιλλέας Γραβάνης

Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης, συνεργαζόμενος ερευνητής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), ΡhD Φαρμακολογίας, Παν/μιο Pierre Marie Curie, Paris 6 (1983), μεταδιδακτορικός Ερευνητής στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai Νέας Υόρκης (1983-1986). Mέλος της διοικούσας επιτροπής, European Pharmacology Network (1999-2003).

Έχει διατελεσει Aντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακολογίας (2004) και της Ελληνικής Εταιρίας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (2006), Συμπρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος BIOMED II, εθνικός εμπειρογνώμων στην Επιτροπή Προγράμματος Βιοϊατρικής Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το FP6 (2001-2003) και το FP7 (2008-2010). Εκλεγμένο μέλος της επιτροπής υποτροφιών της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας FEBS (2007-2010), εξωτερικός κριτής (LS5), Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ERC (2007). Μέλος του συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης ΑΔΙΠ (2008-2011). Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (2011). Πρόεδρος του ΤΕΣ Βιοεπιστημών, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας & Τεχνολογίας (2012).

Μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει 115 διεθνείς εργασίες που αναφέρονται στη διεθνή βάση δεδομένων PubMed, (h Index: 31).Άγγελος Δημητρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) με κύκλους σπουδών «Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια» και «Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής». Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ο.Π.Α. «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με νέες τεχνολογίες».

Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης και είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και εκ των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, όντας εκπρόσωπος φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του τμήματος Πληροφορικής. Έχει συμμετάσχει στο συνέδριο επανίδρυσης της Ν.ΠΑΣΟΚ (2007), στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (2008) καθώς και στη συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ (2008) ως εκλεγμένος σύνεδρος.

Το 2008 εξελέγη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης, υπεύθυνος για θέματα Νεολαίας. Πήρε μέρος στα φεστιβάλ της IUSY (Παγκόσμια Ένωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών) το 2006 στο Alicante της Ισπανίας και το 2009 στη Zanka της Ουγγαρίας.Μάνος Επιτροπάκης

Γεννήθηκε το 1973. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Από το 1989 ζει στην Αθήνα. Το 1998 αποφοίτησε από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα. Ταυτόχρονα σπούδασε οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Το 2010 πήρε Master στην μουσική ερμηνεία στο Βιολοντσέλο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής δωματίου και έχει διατελέσει μέλος μπαρόκ και κλασικών ensembles ( Athens Baroque Collegium , The Young Artist Quartet ) με τα οποία δίνει συχνά συναυλίες σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Εργάζεται ως τσελίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας από το 1999. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του κλασσικού ρεπερτορίου και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια μελετά την μουσική παράδοση της Ανατολής συμπράττοντας με μουσικά σύνολα και ερμηνεύοντας μουσική από τον Αραβικό κόσμο, την Περσία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει με το συγκρότημα «Λαβύρινθος» του Ross Daly σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια είναι μέλος του συγκροτήματος Al Mahabba με το οποίο δίνουν κάθε χρόνο συναυλίες με ένα ευρύ ρεπερτόριο Αραβικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Ξυδάκη, την Μάρθα Φριτζήλα, την Χάρις Αλεξίου, το Μάνο Αχαλινοτόπουλο, Βασίλη Σαλέα και πολλούς άλλους, τόσο σε συναυλίες όσο και δισκογραφικά.Ορέστης Καλογήρου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (AΠΘ). Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Το 1991 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Institut feur Physikalische Chemie του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, και την τριετία 1993-1996 ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μαγνητικών Υλικών του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής, το 2002 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2010 Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάσθηκε με εκπαιδευτική άδεια έξι μηνών ως επισκέπτης ερευνητής στο Northeastern University της Βοστόνης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες.

Είναι μέλος της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στην «Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για την Αναβάθμιση και τη Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου» (2006-2010). Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Συντονιστικού (2006-2010) της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη.

Σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Παρατηρητήριο Έρευνας και Διαλόγου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια”.Δημήτρης Καρκαμάνης

Γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. Είναι Oικονομολόγος και πολιτικός επιστήμων. Κατοικεί στη Στοκχόλμη από τα τέλη του 1969 (περιοδικά και στην Ελλάδα). Σπούδασε και μετεκπαιδεύτηκε στα πανεπιστήμια της Στοκχόλμης και της Ουψάλα καθώς επίσης στο Stockholm School of Economιcs. Διδάξε οικονομικά (μικρο- και μακροοικονομία, οικονομική πολιτική, οικονομικά συστήματα, μαρξιστική πολιτική οικονομία) στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Εργάστηκε στην Υπηρεσία Εθνικών Λογαριασμών (National Accounts) της Σουηδίας, και στη Σουηδική Υπηρεσία Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Swedish National Board for Technological Development) ως Operations Research Analyst, και για περισσότερα από 20 χρόνια στο Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας, ως Senior Research Fellow (ερευνητής) του Κέντρου Ερευνών της Σουηδικής Εθνικής Άμυνας «Swedish National Defence Research Institute». Επίσης στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Σρατηγικών Ερευνών (ειδικός σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας), ως αναλυτής (Senior Operations Analyst) στο Σουηδικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (Swedish National Defence Staff), ως Senior Officer και Chief Economist, στο Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας της Σουηδίας (Swedish Air Force Staff) και ως Financial Controller, οικονομικός υπεύθυνος, του αεροναυπηγικού προγράμματος JAS 39 “Gripen” (The Swedish Multirole Fighter Aircraft Project) στο Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας «Swedish Air Force Staff». Επίσης έχει εργαστεί περιοδικά ως σύμβουλος/συνεργάτης σουηδικών αμυντικών βιομηχανιών. 

Επί χρόνια(1999-2006) ήταν Συντονιστής Ευρώπης του Δικτύου Πολιτισμού του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Πολιτισμού του ΣΑΕ. Στα χρόνια της χούντας συμμετείχε ενεργά στο Ελληνικό αντιδικτατορικό κίνημα στη Σουηδία, διετέλεσε πρόεδρος του τότε Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου της Στοκχόλμης και το 1975 ήταν μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε.

Είναι μέλος του Περιφερειακού Διοικητικού Συμβουλίου του Σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Κεντρική Στοκχόλμη, στο Ostermalm (Östermalms Socialdemokratiska Områdesorganisation) και μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών στο Engelbrekt της Κεντρικής Στοκχόλμης. Είναι Lay Judge (Nämndeman / δικαστής παρά τον Πρόεδρο) στο Πρωτοδικείο της Στοκχόμης, έχει δε διατελέσει μέλος της «Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων» (Skattenämnden) της Φορολογικής Υπηρεσίας της Στοκχόλμης. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. στο Stockholm United Nations Association (FN-Föreningen i Stockholm). Κατά καιρούς διετέλεσε μέλος διαφόρων άλλων Δ.Σ. Διοικητικών Συμβουλίων.Σωτήρης Κατσέλος

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Διαθέτει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο marketing και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις.

Πρακτικά αυτοδημιούργητος, μπήκε από μικρή σχετικά ηλικία στο «επιχειρείν» προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους (Τεχνικός τομέας, Τουρισμός, Εκπαίδευση κλπ). Συνεργάστηκε κυρίως με μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αλλά και με πολλές μικρομεσαίες, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι, τους «μικρούς ήρωες» της ελληνικής επιχειρηματικότητας και του μόχθου, αλλά και πολλά από τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Έχει αρθρογραφήσει κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ασχολείται με την μελέτη της ιστορίας και άλλων κοινωνικών επιστημών και δραστηριοποιείται στα social media και στο blogging.Γιώργος Κοντάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1963. Αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών το 1987 και το 1995 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Ορθοπαιδικής.

Εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι το 2000 και ακολούθως υπηρέτησε για μια διετία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως Επίκουρος Καθηγητής. Από το 2002 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκοκομείο Ηρακλείου, αρχικά ως Επίκουρος Καθηγητής και ακολούθως (από το 2009) ως Αναπληρωτής Καθηγητής της Ορθοπαιδικής.Πέτρος Κουπέγκος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα νεανικά και φοιτητικά του χρόνια είχε ενεργή δράση σε πολιτιστικές δραστηριότητες στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελείωσε τη Νομική και στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας άσκησε το λειτούργημα του Δικηγόρου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Βέλγιο από όπου πήρε Master στο Κοινοτικό Δίκαιο. Μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Βρυξελλών (1984/85), ξεκίνησε από το 1987 τη συνεργασία του με την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το 1994 έγινε υπάλληλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ως Πολιτικός Σύμβουλος για θέματα Επικοινωνίας και εκστρατείας ενημέρωσης και πληροφόρησης. Το 2001 ανέλαβε την παρακολούθηση της Επιτροπής Μεταφορών και από το 2004 έως σήμερα μόνιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποσπασμένος στη Γραμματεία της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ως Πολιτικός Σύμβουλος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ενεργός στο διαδίκτυο με το όνομα “ΠΟΛΙΣ” συμμετείχε ενεργά σε διάφορες πρωτοβουλίες στα κοινωνικά δίκτυα και διαχειρίζεται το προσωπικό του blog στη διεύθυνση www.politis.net. Σχολιάζει περιστασιακά διάφορα θέματα στην AthensVoice.

Προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εντάχτηκε από πολύ νέος. Μέλος ΠΑΜΚ (1975), Μέλος ΠΑΣΟΚ (από Ιούνιο 1981), Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ντεπό Θεσσαλονίκης (1983), Μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βρυξελλών (από 1984) Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (ΕΣΥΑΝ) – 2004, Μέλος Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ (ΚΟΕΣ) – 2008. Συμμετείχε ως μέλος της Γραμματείας της ΚΟ του ΕΣΚ σε όλα τα Συνέδρια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος καθώς και σε όλες τις εκστρατείες ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις Ευρωεκλογές (1984, 1989, 1994, 1999, 2004). Το 2004-2005 εκπροσώπησε κατά περιόδους τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ σε συνέδρια και δραστηριότητες άλλων Σοσιαλιστικών Κομμάτων.Γιάννης Κουτσομύτης

Είναι σκηνοθέτης-παραγωγός. Γεννήθηκε στη Γερμανία, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετείχε σε μεταπτυχιακά σεμινάρια για Κινηματογραφική Παραγωγή στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Από το 1992 ασχολείται με τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί 4 φορές με το Τηλεοπτικό Βραβείο Παραγωγής της Χρονιάς για τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Από το 2009 αρθρογραφεί στο Διαδίκτυο για θέματα διεθνούς πολιτικής, οικονομίας και τελευταία για την κρίση του ευρώ.Μαρία-Μαρίνα Κυριακοπούλου-Δελήωργα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού του προγράμματος Διοίκησης Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση: Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα εταιρικής φήμης, στρατηγικής επικοινωνίας, κοινωνικού μάρκετινγκ, εταιρικής υπευθυνότητας, διοίκησης ολικής ποιότητας και διαχείρισης κρίσεων. Έχει εργαστεί ως επικοινωνιολόγος – κειμενογράφος σε αρκετές θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και της WWF Ελλάς.Βασίλης Μαγκλάρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στην Αθήνα, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Μιλάει την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όπου εργάζεται ακόμα, έχοντας προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Είναι συγγραφέας αρκετών μελετών, μονογραφιών και επιστημονικών άρθρων στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Επιστήμης και της Πολιτικής Θεωρίας και συγγράφει τακτικά άρθρα γνώμης και βιβλιοκρισίες σε ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες και περιοδικά. Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ «Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση», και συν-εκδότης του Επιστημονικού Περιοδικού Κοινωνική Θεωρία.Έλενα Μαντζαβίνου

Γεννήθηκε το 1965 στην (τότε) Δ.Γερμανία όπου σπούδαζαν οι γονείς και ζεί στην Αθήνα απο το 1967. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1982. Απο το 1982 μέχρι το 1987 ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού στην οργάνωση Κηφισιάς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του Δήμου.

Αφού πέρασε απο το «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι» και τη «Σχολή Βακαλό», εργάστηκε σαν βοηθός ενδυματολόγου σε ταινίες και διαφημιστικά μέχρι το 1988 που ασχολήθηκε με την επεξεργασία κινούμενης εικόνας στην εταιρεία «Mangos» πρωτοπόρα στον τομέα αυτό στην Ελλάδα.

Το 1989 ήταν στη βασική ομάδα που έστησε το τμήμα graphics του MEGA CHANNEL, ενώ το 1993, επιμελήθηκε τα σήματα των εκπομπών του ΣΚΑΪ. Συνεργάστηκε με τις περισσότερες εταιρείες post production σε διαφημιστικά, events, κινηματογράφο και ντοκυμαντέρ και εργάζεται στο χώρο αυτό σαν ελεύθερη επαγγελματίας.

Το φθινόπωρο του 2010 δούλεψε εθελοντικά στην καμπάνια του Γιώργου Καμίνη για το Δήμο της Αθήνας και απο το 2012 σπουδάζει στο ΕΑΠ στο τμήμα «Σπουδές στον Ευρωπαικό Πολιτισμό»

Ζει με τα τρία της παιδιά στην Κηφισιά.Τάκης Μεταξάς

Καθηγητής Επιστήμης της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Wellesley της Βοστώνης, και Ιδρυτής και Διευθυντής του Προγράμματος Τέχνης και Επιστήμης των Πολυμέσων στο ίδιο Πανεπιστημιο. Συνεργαζεται με το Κεντρο Ερευνας για την Πληροφορικη και την Κοινωνια (CRCS) του Πανεπιστημιου Harvard, το Ερευνητικο προγραμμα Αναπτυξιακης Βιοψυχιατρικης του Πανεπιστημιακου Νοσοκομειου MacLane (Harvard), το Ινστιτουτο Albright για Διεθνη Ζητηματα, και εχει διατελεσει επισκεπτης καθηγητης στα Πανεπιστημια MIT (1995), Sydney Αυστραλιας (1996), και Dartmouth (1992). Σπουδασε Μαθηματικα στο Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων πριν παει στην Αμερικη για να σπουδασει Επιστημη της Πληροφορικης στα Πανεπιστημια Brown (1985-86) και Dartmouth (1986-91) απο το οποιο πηρε Διδακτορικο σε Επιστημη των Υπολογιστων.

Στο Πανεπιστημιο Wellesley ειναι εκλεγμενο μελος της Επιτροπης Αξιολογησης του καθηγητικού προσωπικού και εχει διατελεσει εκλεγμενο μελος της επιτροπης Προαγωγών και Μονιμοτητας (1999-2001). Επισης εχει διατελεσει Chief Technology Officer σε εταιρία βιοτεχνολογίας και ηγήθηκε της επιτυχούς προσπαθειας να λάβει άδεια απο το FDA. Η βασικη ερευνα του αφορα στην προωθηση της πληροφοριας και της παραπληροφορησης στον Διαδυκτυο, στους παραλληλους αλγοριθμους, στα πολυμεσα, και στην εκπαιδευση.

Ειναι μελος της συντακτικης επιτροπης πολλων διεθνων περιοδικων και συνεδριων, καθως επισης και διεθνων επαγγελματικων ενωσεων. Εχει διατελεσει κριτης Ελληνικων μεταπτυχιακων προγραμματων και του ΙΚΥ.

Η ερευνητικη του εργασια εχει υποστηριχτει απο εθνικα χρηματοδοτικα προγραμματα των ΗΠΑ (NSF) και απο τοπικα της Μασαχουσετης. Η διδακτική του εργασία έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Διδακτικής Αριστείας Apgar.Παντελής Μήτσιου

Γεννήθηκε το 1961. Ολοκλήρωσε όλες τις υποχρεωτικές σχολικές του υποχρεώσεις στην Ηλιούπολη. Είναι πτυχιούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με δημοσιευμένες εργασίες και ανακοινώσεις σε συνέδρια σχετικές με τη διαχείριση υδατικών πόρων.

Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε εφημερίδες της Λάρισας και της Θεσσαλίας για περιβαλλοντικά, οικολογικά και πολιτικά θέματα. Έχει εργαστεί στον χώρο των πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες ενώ έχει διατελέσει υπάλληλος οργανισμού του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, με αντικείμενο την διαχείριση αρδευτικού νερού, επί 14 χρόνια.

Σήμερα είναι πρόεδρος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Future Energy Investment eG, με έδρα την Γερμανία, ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εταιρείας τεχνολογιών περιβάλλοντος innteco ε.π.ε. στην Ελλάδα και διαχειριστής της εταιρείας τεχνικών μελετών ad-ITEM ε.π.ε.

Πολιτικά ενεργός από την σχολική του ηλικία, έχει διατελέσει πρόεδρος φοιτητικών και περιβαλλοντικών συλλόγων, μέλος συντονιστικών επιτροπών Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ, μέλος διοικητικών συμβουλίων συνδικαλιστικών συλλόγων, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λάρισας το 2006 και υποψήφιος βουλευτής στον ίδιο Νομό το 2007.Γιώργος Μπάκος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Το 1994 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων. Το 2000 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή, ενώ την περίοδο 2000-2003 ειδικεύτηκε στην Ορθοδοντική λαμβάνοντας τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού.

Εργάστηκε ως Ειδικός Ορθοδοντικός και από το 2005 έως και σήμερα διατηρεί Ορθοδοντικό Ιατρείο στα Τρίκαλα.Κωνσταντίνος Μπαργιώτας

Γεννήθηκε το 1965 στην Ελασσόνα της Λάρισας.Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1989.

Πολιτικά ενεργός μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ). Μετά την Ολοκλήρωση της ειδικότητας ακολούθησε εξειδίκευση στο Bristol

Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπαιδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με το βαθμό του Επιμελητή Α ΕΣΥ. Το 2005 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει δημοσιεύσει 26 άρθρα σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά
Από το 2008 εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον ΠΙΣ.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.Ηλίας Μπλατζιούκας

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1987. Κατάγεται από το Δήμο Αμφιλοχίας όπου μεγάλωσε και τελείωσε το 1ο ΤΕΕ Αμφιλοχίας, τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Επιπλέον παρακολουθεί δύο εξ αποστάσεως προγράμματα e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ηγεσία και Διοίκηση και στην Ανάλυση των Εξελίξεων στην Ελληνική Οικονομία.Το 2010 υπήρξε ένας από τους κύριους διοργανωτές της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία» στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με την Επιστημονική Υποστήριξη του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Το 2011 συμμετείχε στο 5th Biennial Hellenic Observatory – PhD symposium on Contemporary Greece and Cyprus στο LSE (London School of Economics and Political Science).Ως φοιτητής εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας και αργότερα Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών και Σπουδαστών Αθήνας, σύλλογος που αποτελεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών. Υπήρξε επιπροσθέτως μέλος και εκλεγμένος εκπρόσωπος σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων σε πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.Ηλίας Μόσιαλος

Είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, και διευθυντής του κέντρου Οικονομικών της Υγείας της London School of Economics.

Το 2002 και 2007 βραβεύθηκε από τον Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση στον τομέα της διοίκησης υπηρεσιών υγείας. Το 2009 η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ τίμησε το ερευνητικό του κέντρο με το ανώτατο βραβείο εξαιρετικών επιδόσεων στον τομέα της εκπαίδευσης. Το 2010 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Stampar από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Δημόσιας Υγείας.

Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φιλανδίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Σλοβενίας, της Νότιας Αφρικής, της Ισπανίας και της Σουηδίας, όπως και των ασφαλιστικών ταμείων σε Αυστρία, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία και Νότια Κορέα.

Τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας μέχρι τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Είναι επίτιμο ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. της “Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”.Σπύρος Νικόπουλος

Γεννήθηκε το 1966 στην Κέρκυρα. Επέδειξε έντονη δράση στα δεκαπενταμελή συμβούλια κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καθώς και σε λοιπές πολιτιστικές ομάδες. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης, όπου και ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά ως μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και αργότερα της νεολαίας της Ελληνικής Αριστεράς. Από το 1989 μέχρι σήμερα ήταν ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος σε διοικητικές θέσεις τόσο σε Ιδιωτικές εταιρίες όπως η Motor Press Hellas S.A, στο τμήμα Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων, ως Υπεύθυνος Διαφήμισης αλλά και στον Δημόσιο Τομέα σε καίριες θέσεις όπως στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Παρακολούθησε επί πολλά έτη σεμινάρια για την περαιτέρω ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ συμμετέχει σε πολλές ομάδες εργασίας διακρατικών και εθνικών δικτύων σε θέματα ανάπτυξης της υπαίθρου.

Από το 2003 έως και σήμερα, κατέχει την θέση Γενικού Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων – ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ , ως Υπεύθυνος Έργου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενώ από το 2010 είναι τακτικό μέλος του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.Άκης Παπαγεωργίου

Eίναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού (Αντιπολίτευση), απόφοιτος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και συμμετέχει σε ιδιωτική εταιρία ψηφιακής Διαφήμισης και νέων μέσων.

Aποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χολαργού με άριστα. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου. Το Σεπτέμβριο του 2004 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, από όπου και αποφοίτησε το 2009. Στα πλαίσια των σπουδών του συμμετείχε σε διάφορα projects σχετικά με την διοίκηση Δημοσίων και Ιδιωτικών οργανισμών.

Το Σεπτέμβριο του 2008 ως φοιτητής σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS και ολοκλήρωσε ένα εξάμηνο σπουδών στο HEC Liege-Management School στη Λιέγη στο Βέλγιο.

Από το 2008 και για τέσσερα χρόνια διετέλεσε γραμματέας την νεολαίας πασοκ Χολαργού οπού και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία.

Το Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα συμμετέχοντας σε εταιρία διαδικτυακής διαφήμισης και νέων μέσων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διαχειριστή.

Τον Νοέμβριο του 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα. Επίσης είναι αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Aποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι κάτοχος Master of Science από το London School of Economics (LSE) στη Διεθνή Πολιτική Υγείας. Εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και στην Ψυχοθεραπεία στο Λονδίνο (Royal Free Hospital & UCL School of Medicine) και στην Αθήνα (Επιστημονικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής).

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο Ευρωπαϊκό διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Φοιτητών Ιατρικής (EMSA) και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), ενώ έχει βραβευτεί για δραστηριότητές του με ειδικά τιμητικά διπλώματα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Επιστημονική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων, την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και με το Βραβείο “Κυβέρνηση των Μη Κυβερνητικών” των Δημοσιογράφων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ).

Σήμερα εργάζεται ως ιατρός και ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και με το διαδίκτυο. Έχει ιδρύσει το επιτυχημένο διαδικτυακό περιοδικό και ραδιόφωνο maga.gr, στο οποίο αρθρογραφούν τακτικά, εκτός από τον ίδιο, 40 δημοσιογράφοι και ειδικοί επιστήμονες και συντονίζει την Οργανωτική Επιτροπή των Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου e-awards για την αναγνώριση και τη διάκριση των ανθρώπων που συνεισφέρουν πρωτογενές και ανεξάρτητο περιεχόμενο στην Ελληνική γλώσσα, με σεβασμό στη δεοντολογία και στη διάδραση.Θανάσης Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1962 όπου και έζησε μέχρι την αποφοίτηση του απο το 2ο Λυκειο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Φωτογραφία στα ΤΕΙ Αθήνας.

Εργάζεται απο το 1988, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στις διαδιβάσεις, στον χώρο της Πληροφορικής έχοντας διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολλές κορυφαίες Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες.

Μέσα απο τη διαδρομή του στον χώρο της πληροφορικής είχε την εμπειρία να συμμετάσχει και να ηγηθεί ομάδων σε πλειάδα σημαντικών και επιτυχημένων έργων πληροφορικής στην Ελλαδα. Τα τελευταία χρόνια κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα και Κύπρο στον Ιταλικό όμιλο ITWAY. Στα πλαίσια της εργασίας του εχει εμβαθύνει σε θέματα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων, ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, προστασίας δεδομένων και λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την φωτογραφια, την σκοποβολή και το σκι βουνού. Ζει στην Αθήνα, ειναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.Λίνα Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1971, σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1993), συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική (Magister der Rechte, LL.M) στο Πανεπιστήμιο Τρεβήρων Γερμανίας (1994) και στην Πολιτική Θεωρία (ΜSc) στο London School of Economics (1999), ενώ έλαβε διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου με θέμα «Ευρωπαϊκά Πολιτικά Κόμματα: Ερμηνεία και διάπλαση του άρθρου 191 ΣυνθΕΚ» και υποτροφία της Friedrich-Ebert-Stiftung (1998).

Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής Α.Π.Θ., ενώ ως επισκέπτρια Καθηγήτρια έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στη Μεγ. Βρετανία (LSE), Νορβηγία (Kristiansand), Τουρκία (Bahcesehir) και Γερμανία (Humboldt, FernUni). Το 2009 ήταν υποψήφια στις εκλογές ανάδειξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως σε θέματα ευρωπαϊκού συνταγματικού δικαίου, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιδίως θρησκευτικής ελευθερίας, ισότητας των φύλων και απαγόρευσης αρνητικών διακρίσεων, ελληνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και συγκριτικού συνταγματικού δικαίου.Στέφανος Παπανίκος

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1970 και μεγάλωσε κυρίως στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας και του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δομοστατικών του ΕΜΠ. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο την μελέτη κατοικιών και την κατασκευή δημοσίων έργων (κυρίως σχολείων, πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων).Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.Άρης Παπαχρήστου

Είναι γεωπόνος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την παραγωγή από το 1987. Το 1989 έφερε πρώτος στην Ελλάδα την τεχνολογία της παραγωγής σποροφύτων λαχανικών σε δίσκους και την σπορά με πνευματική αυτόματη μηχανή. Το Φυτώριο Παπαχρήστου το 1999 διαδέχθηκε η εταιρεία «Σπορόφυτα Φυτοτεχνικής ΕΠΕ – ProPlant» της οποίας είμαι μέτοχος και διαχειριστής έκτοτε.

Από το 1994 έως το τέλος του 1999 ήταν τεχνικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Ιταλία και Βαλκάνια για την Balboa Pacific Inc., μία εταιρεία R&D με έδρα το Los Angeles των ΗΠΑ και η οποία ασχολείται με πυρόλυση απορριμμάτων. Από το 2006 έως το τέλος του 2010 ήταν στον Όμιλο Κοπελούζου, για λογαριασμό του οποίου έστησε στην Πάτρα τα εργοστάσια παραγωγής φετών πυριτίου, φωτοβολταϊκών κυττάρων και Φ/Β πλαισίων “Silcio” ως Γενικός Διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή της τεχνολογίας και των προμηθευτών. Διηύθυνε 165 άτομα, από τα οποία οι 20 ήταν μηχανικοί. Συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις κατασκευής, αλλά και προμηθείας, Α’ υλών συνολικού ύψους πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση των εργοστασίων, όταν αυτά ετέθησαν σε παραγωγή και άρχισαν να πωλούν στο εξωτερικό, απεχώρησε.

Σήμερα, πέρα από το φυτώριο, συνεχίζει να δραστηριοποιούμαι στον αγροτοβιομηχανικό τομέα. Με την πολιτική ασχολήθηκε πρώτη φορά το 1999, ως ιδρυτικό στέλεχος των Φιλελευθέρων του Στέφανου Μάνου. Το 2012 ήταν υποψήφιος στην Εύβοια με την Δράση.Μελέτης Ρεντούμης

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε στην περιοχή Λυκαβηττού. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφοιτώντας από το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, ενώ ήταν πάντα ενεργός στο φοιτητικό κίνημα με συγκεκριμένες θέσεις ιδιαίτερα για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα πανεπιστήμια. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές, πάλι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τις Ευρωπαϊκές Σπουδές και εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για περίπου ένα χρόνο, πάνω στο ερευνητικό πεδίο της ασφάλισης και τιμολόγησης των πληροφοριών μεγάλων συστημάτων. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά εκ των οποίων τις τρεις πρώτες άριστα.

Εχει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα από το 1999 ως οικονομολόγος, καθώς έχει εργαστεί στην Ιονική Τράπεζα στην Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, στην Γενική Τράπεζα στην Διεύθυνση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, ενώ μέχρι και σήμερα από το 2007 είναι στέλεχος της Eurobank αρμόδιος για θέματα στρατηγικών συμφωνιών με μεγάλους προμηθευτές. Έχει εργαστεί και στον ασφαλιστικό κλάδο και συγκεκριμένα στον Ομιλο Aspis για 2 χρόνια,υπεύθυνος συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Διαθέτει επίσης εμπειρία στον πετρελαϊκό χώρο έχοντας εργαστεί στην πολυεθνική Shell, με εξειδίκευση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Από το 2001 διδάσκει part time πανεπιστημιακά μαθήματα οικονομικών και χρηματοοικονομικών σε διάφορα ινστιτούτα , ενώ είναι και εισηγητής σεμιναρίων για αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2002, ενώ συμμετέχει κάθε χρόνο στα μεγάλα συνέδρια Banking Forum και TEDex με θέμα τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο και την επιχειρηματικότητα των νέων αντίστοιχα.Δημήτρης Σιώτος

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1958. Είναι πτυχιούχος τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, και απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί στη δημόσια εκπαίδευση σε σχολεία της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Η παρουσία του στον δημόσιο βίο, η κοινωνική του στράτευση και η πολιτική του δραστηριότητα αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Επί σειρά ετών κι ως το 89 υπήρξε ηγετικό στέλεχος της κομουνιστικής αριστεράς στο Ν. Ιωαννίνων και στην Ήπειρο. Από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε γραμματέας του ΣΥΝAΣΠΙΣΜΟΥ στο Ν. Ιωαννίνων και μέλος του οργανωτικού γραφείου της Κεντρικής του Επιτροπής. Αποχώρησε από τον ΣΥΝ διαφωνώντας με την πολιτική του και την εγκατάλειψη της μεταρρυθμιστικής του φυσιογνωμίας. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση κίνησης πολιτών για την προγραμματική συνάντηση και συμπόρευση των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς στο Ν. Ιωαννίνων.

Το 2004 εντάχτηκε στο ΠαΣοΚ και βοήθησε από διάφορες θέσεις στην παρουσίαση και εκλαΐκευση της προγραμματικής του πρότασης ενόψει των εκλογών του 2009. Συμμετέχει ποικιλοτρόπως στα δημόσια πράγματα της πόλης και αρθρογραφεί στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Τα κυριότερα άρθρα του περιέχονται στο ιστολόγιο που διατηρεί με την επωνυμία «Το ιστολόγιο του Δημήτρη Σιώτου».

Σήμερα εργάζεται ως διευθυντής σε σχολείο της Α/θμιας εκπαίδευσης.Πέτρος Σκαπινάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 αλλά μεγάλωσε στο Αγρίνιο, όπου και τελείωσε το σχολείο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990, ενώ από το 2001 είναι Διδάκτωρ (PhD) Ψυχιατρικής του University of Wales College of Medicine της Μ. Βρετανίας, σπουδές που ολοκλήρωσε με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση.

Έχει επίσης αποκτήσει Masters στη Δημόσια Υγεία (MPH) ΤΟ 1997 από το ίδιο Βρετανικό ίδρυμα. Ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική και ασκεί το επάγγελμα του Ψυχιάτρου από το 1999. Από το 2002 διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του στα Ιωάννινα και εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμίου Ιωαννίνων, ως Λέκτορας από το 2002 – 2007 και ως Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής από το 2007 έως σήμερα. Από το 2002 έως σήμερα είναι επίσης ερευνητικός εταίρος του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία και έχει στενή ερευνητική συνεργασία με το ίδρυμα αυτό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της χώρας μας και του εξωτερικού.

Το κύριο ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον αποτελούν η επιδημιολογία των ψυχικών διαταραχών και ιδιαίτερα των κοινών ψυχικών διαταραχών (Αγχώδεις διαταραχές, Κατάθλιψη) και η αντιμετώπισή τους στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Φροντίδα. Έχει μελετήσει ιδιαίτερα τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κοινών ψυχικών διαταραχών. Έχει συμβάλλει στην Ελλάδα στην διάδοση της βασισμένης στις ενδείξεις Ιατρικής (Evidence Based
Medicine). Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω του Internet και έχει συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές διαταραχές μέσα από το Διαδίκτυο (από sites όπως το www.stress.gr, www.depnet.gr & stressgr.posterous.com)Βασίλης Σπανός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, αλλά μεγάλωσε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και του Συμβουλίου Σπουδάζουσας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φερραίος (1983-1985).

Είναι καρδιολόγος με εξειδίκευση στην επεμβατική καρδιολογία, με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξειδίκευση στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ και στο Centro Cuore Columbus (Μιλάνο). Εργάζεται ως υπεύθυνος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Αν. Διευθυντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Ασχολείται με την κλινική έρευνα και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και ανακοινώσεις σε συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών συγγραμάτων.

Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο “Καρδιά: Έμαθες; Σώθηκες!” με σκοπό την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σε θέματα υγείας της καρδιάς.Δημήτρης Κ. Σωτηρόπουλος

Διευθύνει την εταιρεία Moebius Design η οποία ειδικεύεται στο κοινωνικό και οικολογικό design. Είναι Γραφίστας, απόφοιτος της ανωτέρας Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.

Διατέλεσε μέλος του Ρήγα Φεραίου και από θέσεις ευθύνης της ΕΑΡ και του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ. Μέλος του Κ.Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος (1990-1992). Mέλος της Ένωσης Πολιτών «Παρέμβαση».

Συνεκδότης του περιοδικού Δρομολόγια για τους αστέγους. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης για την άρνηση στράτευσης, όπου διατέλεσε και πρόεδρος. Συμμετέχει στα κινήματα που εναντιώνονται στην πολιτική βία και τον ρατσισμό. Είναι ενεργός σκακιστής και μέλος του Δ.Σ. του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας. Είναι πατέρας 3 παιδιών.Νικόλαος Τζήμος

Γεννήθηκε το 1983 στην Κοζάνη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2001-2005) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο 7 του Παρισιού (Université Paris 7 – Denis Diderot), όπου εκπόνησε την ερευνητική του εργασία για την ενσωμάτωση των ισπανόφωνων πληθυσμών στο αμερικανικό έθνος μετά την 11 Σεπτεμβρίου.

Από τα τέλη του 2010, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου εκπονεί διδακτορική διατριβή για τις οργανωτικές μεταβολές και την συγκέντρωση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ, το βρετανικό Εργατικό κόμμα (Labour Party) και το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα (Parti Socialiste). Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ασχολείται ενεργά με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνος πολιτικής τεκμηρίωσης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.Βαλεντίνα–Αντωνία Τρικουνάκη

Γεννήθηκε το 1985 στα Χανιά. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών –με συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus-Socrates στο Universidade do Porto, Πορτογαλία- και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του πανεπιστημίου “Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης”.

Εργάζεται ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση (2007-2008 και 2010- σήμερα). Ασχολείται επίσης με τη διαχείριση σελίδων κοινωνικών δικτύων, ιστοσελίδων και ιστολογίων. Συνεργασία με ιστοσελίδες ως κειμενογράφος- συντάκτρια. Δραστηριοποιείται ως Editorial Assistant στο International Journal of Electronic Governance, στη στήλη News and Briefs (2010- σήμερα).

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών της ΕΡΤ (2006). Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά. Είναι μέλος του Ομίλου Scrabble Αθηνών- Πειραιώς και 1η Νικήτρια 6ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Scrabble (Κατηγορία Β-Ιούνιος 2010). Απέσπασε το 3ο Βραβείο στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας 2003.Δημήτρης Τσαραπατσάνης

Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών το 1999. Απέκτησε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Διεθνείς Σπουδές το 2000 (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ένα DEA στη Φιλοσοφία του Δικαίου το 2001 (Πανεπιστήμιο Παρίσι 10-Ναντέρ). Από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε το 2008 και το διδακτορικό του δίπλωμα. Η διατριβή του, που τιμήθηκε το 2010 με το βραβείο «Paul Ricœur» και εκδόθηκε την ίδια χρονιά, έχει ως αντικείμενο το νομικό καθεστώς της ανθρώπινης ζωής πριν τη γέννηση.

Υπήρξε ειδικός επιστήμονας στη Φιλοσοφία του Δικαίου στη Νομική Αθηνών από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2012. Επιπλέον, δίδαξε κατά την περίοδο 2010-2012 στο γαλλικό κολλέγιο «Idef». Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία, στη συνταγματική θεωρία και στη βιοηθική.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2001. Τη διετία 2010-2012 εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο «Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης και συνεργάτες» και χειρίστηκε υποθέσεις διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου.Παναγιώτης Τσεκούρας

Γεννήθηκε το 1959 στην Φθιώτιδα. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1978. Σπούδασε αεροπορικές επιχειρήσεις, δημοσιογραφία, Web Developer, Computer Engineering.

Έχει αρθρογραφήσει και αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται με την Διαδικτυακή Δημοσιογραφία και την Διαδικτυακή Διαφήμιση. Διαθέτει δικά του ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπως τα: www.sinergasia.gr , www.enathema.gr , www.abcnews.gr , www.ifoni.gr . Επίσης ασχολείται με το Web Hosting, με Shoutcast Hosting και με το Web Design (www.procasthost.com, www.infoline.gr ).

Το 1980 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ όπου διετέλεσε μεταξύ άλλων γραμματέας τοπικών οργανώσεων και μέλος της ΝΕ Α’Αθήνας καθώς και μέλος της ΝΕ Πειραιά. Στον Πειραιά ήταν τρεις φορές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι μέλος στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, μέλος στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, μέλος στην Greenpeace καθώς και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τα τέλη του Οκτώβρη 2012 μετακόμισε και ζει με την σύζυγο και τα τρία παιδιά του στην Σουηδία.Χρήστος Φασλής

Γεννήθηκε το 1983 στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε. Η καταγωγή του είναι από το Ανθηρό Αργιθέας Καρδίτσας και από το Ανθοχώρι Καρδίτσας. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων με Άριστα το 2001.
Εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση όντας μέλος της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος της Νομικής και εκπρόσωπος των φοιτητών στον Τομέα Β’ Ιδιωτικού Δικαίου. Συμμετείχε στις διεθνείς διπλωματικές προσομοιώσεις του ΟΗΕ WorldMUN και ThessisMUN τα έτη 2007 και 2008. Αποφοίτησε από τη Νομική με το βαθμό Λίαν Καλώς. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 2008-2009 στο Πεζικό (586 ΤΠ – Γρεβενά) και στις Ειδικές Δυνάμεις (505 ΤΠ/Ν – Βόλος & 32 ΜΠΠ Π/Ν – Λάρισα).

Ασκεί από το 2007 μαχόμενη Δικηγορία με κέντρο την Αθήνα σε πανελλαδικό επίπεδο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διαμεσολάβησης και εναλλακτικής επίλυσης διαφορών από το βρετανικό φορέα CEDR, από τον οποίο διαπιστεύτηκε ως Διαμεσολαβητής το 2011. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο σπουδών τον Νομικό Πολιτισμό. Μέλος Δ.Σ. και γραμματέας του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας την περίοδο 2005-2008. Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από το 2010 και συντονιστής έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού e-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (2007-2011). Ειδικός γραμματέας του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας. Μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών. Μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου & του Πολίτη. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.Δημήτρης Ψαλτόπουλος

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Το 1989 και το 1995, του απονεμήθηκαν οι τίτλοι M.Sc. (Αγροτική Οικονομική και Πολιτική) και Ph.D. (Οικονομική Ανάπτυξη), από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση των αιτιών των διαφορετικών τάσεων οικονομικής μεγέθυνσης στην ύπαιθρο, στις οικονομικές διασυνδέσεις μεταξύ αγροτικού και αστικού χώρου και στην ανάλυση επιπτώσεων αναπτυξιακών πολιτικών.

Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε σημαντικό αριθμό διεθνών επιστημονικών περιοδικών και παρουσιασθεί σε πάνω από 50 συνέδρια του εξωτερικού. Εδώ και χρόνια είναι συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ, έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε σειρά διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων και διατελέσει εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της European Association of Agricultural Economists (2005-2011).

Κατά τη περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος στα Υπουργεία Γεωργίας και Περιβάλλοντος. Υπήρξε υπεύθυνος για το σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη, 2000-2006», και συντονιστής διαφόρων επιτροπών και ομάδων εργασίας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι μέλος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ).