Οι θέσεις της Δυναμικής Ελλάδας θα εξειδικευτούν με τη σύνθεση των απόψεων που θα αναδειχθούν στις Ομάδες Διαλόγου.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Ένα βήμα μπροστά στο Γενί Τζαμί

ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: Η Θεσσαλονίκη, χωρίς μικρομεγαλισμούς και βαλκανικούς ηγεμονισμούς, μπορεί να φτιάξει το δικό της brand name και με αυτό να καταγραφεί ως ένα σημαντικό σημείο αναφοράς.

διαβάστε το άρθρο →

Λαός ή έθνος;

Της ΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Με την πρόσφατη απόφασή του 350/2011 το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικές -και παρέπεμψε στην Ολομέλεια για τελική κρίση- τις διατάξεις του νόμου 3838/2010 που προβλέπουν τη δυνατότητα πολιτογράφησης μεταναστών βάσει των αντικειμενικών προϋποθέσεων της γέννησης στην Ελλάδα.

διαβάστε το άρθρο →

Τα παθήματα του Σουλεϊμάν

Του ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ: Η σχέση της τουρκικής κοινωνίας με την οθωμανική ιστορική κληρονομιά αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία του τουρκικού δημοσίου διαλόγου. Κατά τούτο η Τουρκία δεν διακρίνεται από τις κοινωνίες της Ελλάδος και άλλων κρατών διαδόχων της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

διαβάστε το άρθρο →

Συσσίτια ή έργα τέχνης;

Της ΕΛΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Μέσα από τον πολιτισμό όμως, η Ελλάδα -για λόγους παράλογους και ίσως ανεξήγητους, σίγουρα όχι εξαιτίας κάποιας γονιδιακής ανωτερότητας του ελληνικού έθνους- βρίσκει ή πιο σωστά μπορεί να βρει το αποτύπωμα της στον κόσμο.

διαβάστε το άρθρο →

Πατριωτικά ελλείμματα, εθνικιστικά αδιέξοδα

Του ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ: Οι εθνικές επέτειοι έχουν νόημα ενταγμένες σε ένα γενικότερο πλαίσιο ιστορικότητας και ενιαίας, κατά το δυνατόν, πατριωτικής μνήμης.

διαβάστε το άρθρο →